Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
В БФС решиха: Намаляват отборите в "А" група от сезон 2013/2014
Автор: Екип Burgas24.bg 11:08 / 22.05.2012Коментари (2)594
© Burgas24.bg
Изпълкомът на БФС реши на свое заседание днес да намали отборите в "А" група от 16 на 14 от сезон 2013/2014.

Предложението, разгледано на днешното заседание на Изпълкома, за формата на "А" група е по образеца на израелското първенство - от 14 отбора. Мачовете се играят на разменено гостуване, което прави 26 кръга.

След това се пристъпва към плейофи - отборите, заемащи от 1-о до 6-о място ще спорят за титлата, а за останалите има два варианта (да играят по един кръг след жребий за домакинство или да се играе класиралият се на 7-о срещу последния 14-и тим и т.н.).

При това положение от следващия сезон - 2012/13 от елита ще изпадат 4 отбора.

Промени в нормативните документи за следващия сезон:

- Не се допуска цената на билети за привърженици от гостуващия отбор да надвишава тази за домакините, освен при споразумение между двата отбора. Това е съгласувано с правилата на УЕФА, тъй като подобно нещо не съществува никъде по целия свят.
- Във всяка футболна среща на единната "Б" група от сезон 2012/2013 година да бъдат включени в съставите на все отбор поне двама футболисти на възраст до 21 години, което ще подобри работата на юношеските и младежките национални отбори.
- Беше прието предложение за създаване на отбор за играчи без договори. По традиция, те се събират на лагер, правят подготовка и играят няколко контролни мача. Изпълкомът прецени, че това е полезна практика и ще финансира проекта.
- Както беше анонсирано неколкократно, ще бъдат гласувани сериозни промени в постоянните комисии към БФС.
- Началото на новия сезон 2012/2013 беше гласувано за 11 август, 2012 година. Форматът на това първенство е на базата на практиката в Израел. Тя предвижда елитна дивизия от 14 клуба, при уточнение, че ако всички клубове получат лиценз, тя ще бъде намалена едва през сезон 2013/2014. Ще бъде разгледано предстоящото становище на Лицензионната комисия и след това ще бъде взето крайно решение. При формат от 14 отбора, те ще играят на разменено гостуване по 13 мача и общо 26 за редовния сезон. След това се пристъпва към плейофи, като от позиция от 1 до 6 се играят плейофи в 10 кръга. Така тези, които се борят за титлата, ще играят 36 мача. От 7 до 14 позиция предложението е да се играе по един кръг със жребий или да се играе по системата Бергер (първият срещу последният, вторият срещу предпоследният и т.н.), като изпадат 13-ият и 14-ият.
- Гласувано е решение от сезон 2013/2014 със сигурност да изпадат четири отбора и да влязат два, като тогава ще стане факт намаляването на групата.
- Плейофът за влизане в "А" група ще бъде игран на 30-и май, като часът на срещата ще бъде определен допълнително.
- стадионът "Лазур" в Бургас ще приема финала за купата на България и финала за суперкупата през следващите три сезона.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Много са тези 14 отбора. "А" група трябва да е съставена от всички софийски отбори плюс Лудокравец и Осъм. Така всички други отбори може би ще играят на спокойствие.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: