Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Състезатели на "Кан Крум" - Бургас с призови места в престижно конно състезание
Автор: Екип Burgas24.bg 12:32 / 08.05.2012Коментари (0)359
©
Състезателите на клуб по конен спорт "Кан Крум" - Бургас отново се представиха на висота и влязоха в класацията на призьорите във всички етапи, в които участваха на открития турнир в дисциплина "Прескачане на препятствия".

Престижното състезание се проведе на връх Гергьовден (6 май) в новооткритата конна база "Тракиец" в село Житница, намиращо се между Пловдив и Хисар. В него взеха участие 2 представители на спортния клуб - Пламен Радославов и Сияна Базотева, които в различните етапи се състезаваха с конете Никита, Галеник и Мона Лиза. В паузите между различните етапи на състезанието се сменят и пренареждат отделните видове препятствия.

Пламен Радославов и кон Никита отново надскочиха сериозната конкуренция и триумфираха на 1-во място във второто изпитание от турнира. Другият бургаски представител - Сияна Базотева също се представи на ниво и заедно с коня Галеник се класира на 2-ро място в първото изпитание.

В оспорваното престижно състезание участваха около 40 състезатели от цялата страна, като представителите на "Кан Крум" обраха овациите на публиката и доказаха, че в Бургас конният спорт има почва. Към това мнение се присъедини и главният съдия на турнира и дългогодишен селекционер на националния отбор по прескачане на препятствие Васил Фратев: "Бургазлии се намират на правилния път в развитието на конния спорт и това се доказва от високото ниво, което демонстрират състезателите", категоричен е специалистът.
"Бургас участва в турнири от около 7-8 години, но през последните години показва развитие на състезатели и коне, което много ме радва", каза и генералния секретар на федерацията по конен спорт Крум Рашков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: