Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Отново проблеми с лицензите в "А" група
Автор: Екип Burgas24.bg 11:44 / 25.04.2012Коментари (2)711
©
Почти всички отбори в професионалните групи у нас ще имат проблеми с лиценза за следващия сезон. До момента се дължат 250 000 лева само за съдийски такси, което влиза директно в документите за лиценз.

16-те тима от елитната ни група дължат 150 000 лева, които все още не са платили. Тези от Западната "Б" група са със 70 000 лева дългове, а най-малката сума от 30 000 е в "Източната" втора дивизия.

Най-големите длъжници с над 20 000 лева са закъсалия Калиакра, Миньор и столичният Локомотив. Във всяка група имало максимум по три клуба, които са си изпълнили задълженията.

Не е ясно как лицензионната комисия на БФС ще се справи с този проблем, след като всичко трябваше да е чисто с дата от 31-ви март, но това не е станало.

Преди професионалната лига покриваше съдийските такси с парите от глобите, които им бяха превеждани от БФС. След това обаче централата ги отряза.

Не е ясно как са платени и глобите, които се налагат на отборите. Парите по принцип трябва да отиват за развитието на детско-юношеския спорт. Само от тези на ЦСКА би трябвало да се реши проблемът с терените на школата на "червените".

Припомняме, че проблем имаше и в края на предния полусезон, но тогава част от средствата бяха покрити от телевизионните права. Сега обаче не е ясно дали ще има въобще последен транш към клубовете.

Едната от телевизиите, които предават мачовете, е предявила претенции за 200 000 лева заради отложения първи пролетен кръг. Другата пък въобще не е дала пари, въпреки че предава пряко срещите без проблеми.

Така в крайна сметка въобще не е ясно дали ще има последен транш. В останалите държави съдийските такси се депозират предварително във федерациите, за да няма проблеми до края на първенството.

По този начин се гарантира, че те ще бъдат платени, независимо дали отборът ще се откаже от участие, или не. Съдийската комисия също странно мълчи за проблема.

Източник: "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 25.04.2012 г.
+6
 
 
Закривай! Закривай чорбата, локо сф, миньор... всички измамници! И накрая да закрият и това идиотско БФС !
на 25.04.2012 г.
+6
 
 
Това е БФС всичко е т...к
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: