Зам. изп. директор на БФС разясни защо Евро 2015 е в Пловдивска и Бургаска област

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:04 / 19.04.2012
500
Зам.-изпълнителният директор на БФС Тервел Златев разясни какви са критериите, по които Пловдивска и Бургаска област са избрани за домакини на Европейското първенство за юноши до 17 г.

Стадионите, на които ще се проведе шампионата през 2015 г., са осем: "Беркут" в Брестник, "Берое" в Стара Загора, пловдивските "Христо Ботев" и "Локомотив", "Хаджи Димитър" в Сливен, "Несебър" в Несебър, "Созопол" в Созопол и "Лазур" в Бургас.

"Двата центъра Пловдив и Бургас са подбрани на база на изискванията на УЕФА за разстояние между градове-домакини, тренировъчни игрища и инфраструктура. Идеята е да има и добра посещаемост, което е реално да се случи в тези градове. Съдийският център ще бъде в Сливен".

"Ще има по осем тренировъчни игрища и в двата центъра. От началото на лятото работна група ще обиколи за втори път тези центрове и в рамките на следващите две години стадионите трябва да бъдат приведени към критериите на УЕФА. Получихме сериозна подкрепа от всички държавни инстанции".

"Официалният бюджет, който УЕФА ще отпусне е 1 млн. евро. Допълнително БФС и общините ще отпуснат от своите бюджети. Между 2 и 3 млн. евро ще излезе всичко".

"За тренировъчни бази ще се използват централните терени на Спартак (Пд), Марица и Векта. Тези клубове ще бъдат подпомогнати и ще се реновира базата им. Представили сме общо 16 бази".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).