Черноморец и Левски не се победиха в един луд мач на "Герена"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
20:52 / 18.04.2012
1912
Отборите на Черноморец Бургас и Левски завършиха 2:2 в луд мач от 24-ия кръг на "А" група. Яник Боли откри за бургазлии, а с голове на Калво и Йовов, "сините" направиха пълен обрат. Точката за гостите донеси Атиф Шаешу десет минути преди края на мача.

През първите минути "акулите" стояха по-добре на терена от своя противник и закономерно излезе напред в резултата, след една убийствена атака на Шаешу, Асис и Боли, завършена с гол на последния. След гола бургазлии свалиха малко темпото на игра и позволиха на "сините" да вземат инициативата, които изравниха чрез Тони Калво. Испанецът вкара виртуозен гол от около 30 метра, който със сигурност ще обере вота за гол на сезона в "А" група. Само няколко минути след гола на испанеца, Левски можеше да направи пълен обрат, но Стоян Колев показа рефлекс и парира удар на Калво от границата на наказателното поле.

След почивката дъждът на стадион "Георги Аспарухов" се усили, но тава не попречи на двата отбора да продължат с офанзивната игра, която бе приятна за зрителското око. Само десет минути игра бяха нужни на Левски да направят пълен обрат в мача. Централните защитници на "акулите" проспаха едно центриране на Нуньо Пинто от ляво, който качи коженото кълбо на главата на Христо Йовов и той не сбърка за 2:1. След гола на "сините" възпитаниците на Димитър Димитров натиснаха домакините, което и даде резултат десет минути преди края на срещата. Атиф Шаешу и Яник Боли направиха страхотна комбинация, която завърши с гол на алжирецът, който и фиксира крайното 2:2.

Така Черноморец не позволи на Левски да се доближи до 3-тата позиция, която дава място за квота в Европа. След този мач "акулите" запазват 3-то място с 51 точки. Левски е 5-ти с 47.

Левски - Черноморец 2:2
0:1 Боли 21'
1:1 Калво 28'
2:1 Йовов 55'
2:2 Шаешу 81'

Левски: Илиев (к), Мюлдер, И. Иванов, Диамутен, Пинто (63' Цветков), Димов, Старокин, Рамос, Йовов, Калво (79' Младенов) , Жуниньо;

Черноморец: Колев, Фо Поре, Дянков, Николов, Кишишев (к) (40' Филипов) , Паланков, Балджийски (62' Христов), Шаешу, Асис, Боли (88' Йорданов) , Цонков;



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).