Тимът на СФК "Свети Никола" предизвика фурор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:24 / 02.04.2012
681
За пореден път футболистите на СФК "Свети Никола" демонстрираха своята невероятна класа. На националния шампионат по футзал на МВР, провел се преди дни в Пловдив, бургазлии изиграха тежки мачове, но в крайна сметка успяха да се окичат с бронзовите медали.

Жребият постави бургаския тим в една група с ГДБОП и ГДКП-главна дирекция Борба с организираната престъпност и главна дирекция криминална полиция. "Свети Никола" успя да се наложи и над двата съперника съответно с 1:0 и 3:0 и така си осигури място на четвърт финала. Там, отборът воден от Павлин Ковачев срещна отборът на ОДМВР Кърджали. След като изоставаха с 0:2 бургазлии успяха да стегнат редиците и да изравнят резултата, докарвайки нещата до дузпи. При тяхното изпълнение от "Свети Никола" се оказаха по съобразителни и грабнаха победата. На полуфиналът, обаче отборът на Пловдивската пожарна успя да спре устрема на бургаския тим, след като го излъга с 1:0. Така за "Свети Никола" остана възможността за бронзовото отличие от малкия финал. Там ги очакваше солидния национален отбор на България на МВР-СДВР.

Играчите на бургаския тим показаха вдъхновена игра и сломиха съперника с 3:1, извоювайки бронзовите отличия. В последствие се оказа, че срещата за третото място бе много по-вълнуваща и имаше повече футбол отколкото скучния финал между ПБЗН-пловдив и ОДМВР Варна, завършил 0-0 за Пловдив.

"Нелепа контузия на дуспите ни лиши на полуфинала от капитана ни Димитър Вълков и може би това бе проблема на полуфинала, но това не е оправдание, а стимул за бъдещи битки", сподели след турнира наставника на СФК "Свети Никола" Павлин Ковачев.

Той допълни още, че отборите от финала на Пожарната и ОДМВР Варна са се подготвяли професионално с чуждестранни треньори и специален режим, за разлика от неговите играчи, които редовно дават дежурства.

 



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).