Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Ватерполистите се класираха в първата шестица
Автор: Екип Burgas24.bg 16:37 / 29.03.2012Коментари (0)377
©
Най-младите ватерполисти на "Черноморец", родени 2000 година и по-малки, предоляха квалификациите в своята група и се класираха в първата шестица на страната. На турнира във Враца бургаските състезатели записаха две победи и равенство, постижение, което им дава правото да спорят за отличията в следващия етап от шампионата.

Под ръководството на треньора Светозар Владков "Черноморец" се справи с лекота над "Арда Уникум 2008" /Кърджали/ с 18:5, а срещу домакините от КПС "Ботев 2000" се наложи с 10:5.

Очаквано най-оспорваният двубой бе морското дерби срещу "Черно море"/Варна/, което меко казано учудващо бе поверено в ръцете на варненска съдийска бригада. Още в началните минути на мача бургаските ватерполисти, сред които имаше и няколко дебютанти, притиснаха своя съперник и на полувремето поведоха с 4:1.

След почивката "рамо" на варненци "удариха" реферите, с чиято помощ "моряците" стигнаха до хикса в двубоя- 6:6 /4:1/. Независимо от равенството "Черноморец" се класира за финалната шестица, където освен "Черно море" ще играят спечелилите първи два тима от другите две групи- "КПС Варна", столичните "Локомотив-Н.Н.", "Левски" и ЦСКА.

"Искам да поздравя всички момчета за сърцата игра на басейна във Враца. Много стабилно в квалификацията се представиха вратарят Михаил Колев, голмайсторите на отбора Стоян Вангелов и капитанът Калоян Димитров. В защита се отличиха Христо Ангелов, Мартин Гаров, дебютантите Виктор Желев и Валери Тончев, които са 10-годишни. Много добро включване и с голям принос за успеха на отбора са Теодор Кехайов, Стоян Димитров и Иван Николов, който играе с лява ръка, и показа, че е един много необходим състезател за нашия състав", заяви наставникът на малките "акули" Светозар Владков.

Младият специалист подчерта, че в заключителния турнир от държавния шампионат за деца целта пред неговите възпитаници е извоюване на медали. Двубоите от финалната шестица ще се проведат в два тура през месец май. Все още не са определени градовете домакини.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: