Бургаски баскетболист с положителна допинг проба

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:09 / 14.03.2012
681
19-годишният Андрей Илиев - баскетболист на "Черноморец" - Бургас е с положителна допинг проба. Младият състезател е тестван след баскетболната среща с "Евроинс Черно море" играна във Варна на 10 декември 2011 година. Резултатите бяха оповестени по-рано днес от Българския олимпийски комитет /БОК/. Освен Андрей Илиев в употреба на допинг са уличени и двама плувци.

19 годишният баскетболист е юноша на частния клуб "Делфин", предостъпен преди няколко години на "Черноморец". Илиев почти няма играно време срещите от мъжкото първенство, но за сметка на това е един от основните играчи при младежите.

Запознати разказват, че веднага след вземането на допинг -пробата е имало съмнения, че тя ще бъде с положителен резултат и поради тази причина от тогава досега Илиев не е участвал в официални мачове с оправданието за контузия.

От БОК не пожелаха да разкрият забранените вещества, които са приемали спортистите, но според информацията става въпрос за леки наркотици и популярния препарат кленбутерол.

Дисциплинарната комисия към БОК ще се произнесе след около месец с наказанията, като преди това изслуша хванатите с допинг. Очаква се наказанието за употребилите забранени стимуланти спортисти да бъде лишаване от състезателни права за 3 месеца.



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).