Как се кара безопасно на лед и сняг показа в Бургас пилотът Димитър Илиев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:02 / 12.03.2012
732
Как да овладеем колата върху лед и сняг, и как да спрем максимално бързо, за да не допуснем челен удар. Това демонстрира в неделя в Бургас автомобилният състезател Димитър Илиев - шесткратен рали-шампион на България, включително и за 2011-а година.

За ден той пренесе тук своята Академия за безопасно шофиране, която създаде с баща си през 2008-ма година. От уроците на шампиона, включващи теоретичен курс и практически тренировки с автомобили "Пежо", се възползваха 18 мъже от Бургас и региона, клиенти на "София Франс Ауто - Бургас". Академията бе тук по покана на представителството на френската марка.

"Шофирането е най-опасната дейност в днешния живот. За да придобие човек някаква професия - например да стане лекар, учи 5,6 години. А шофьор става за 24 часа. Целта на академията е да ни направи безопасни шофьори - както за себе си, така и за околните", каза шампионът. Димитър Илиев допълни, че курсовете в академията са особено подходящи за професионални водачи и вече има доста фирми, които обучават и надграждат уменията на шофьорите си - особено на тези, които често са на път, возят хора или стока.

По време на теоретичния курс шампионът обясни на водачите основните техники на безопасното шофиране, свързани с правилното разпределение на тежестта в автомобила.
Практическият курс пък събра доста зрители на паркинга на магазин "Метро". Лъскави "Пежа" ускоряваха за секунди до 100 км в час и спираха рязко сред облак от пушилка. Друг от тестовите автомобили бе оборудван с атрактивни колелца на задните гуми, които правеха задна част на колата неустойчива и така се създаде усещането все едно автомобила се хлъзга върху лед. Доста майсторски умения трябваха на шофьорите, за да овладеят колата.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).