БФС предреши битката за оставане в А група

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:05 / 12.03.2012
756
Само два кръга от подновяването на шампионата вече са изминали, а можем спокойно да заключим, че една от интригите в него умря. И на малките деца е станало ясно, че изпадащите са известни и едва ли Берое и Локо Сф ще бъдат сред тях. Изключително трудно Видима и Калиакра могат да мечтаят за нещо повече от 14-ото място, което дава право на участие на бараж, а за Светкавица е направо кощунство да говорим. Вярно, Ботев Враца (13-и) е само на 4 точки пред Видима, но разполага с далеч по-голям потенциал и Костадин Ангелов-Лаптопа едва ли ще успее за втора поредна година да остави воден от него тим в елита (б.а. - преди година спаси Пирин Бл).

За предрешената битка за оцеляване обаче си има конкретен виновник и това не са слабите тимовe, а... БФС. Докато централата продължава да упорства и да не намалява бройката на отборите в А група, ще има такива като Светкавица, Калиакра и Видима, които освен от мачовете помежду си едва ли могат да вземат точка от някой друг до края. В момента потенциалът на елита е за 12 отбора и час по-скоро той трябва да бъде сведен до този максимум.

Останалото е само пълнеж и победи като тези на Лудогорец над Видима (5:0) и на Литекс над Светкавица (3:1) едва ли топлят някого. Напротив, заблудата от тях е голяма и лъсва с пълна сила наесен в мачовете от евротурнирите.

Ако бъдат намалени отброите в А група, ще избегнем и срамотията с купищата баражи, които миналото лято се играха почти до започването на шампионата.

В момента обаче БФС е заложил нова подобна бомба, като не само че някой измежду Видима и Калиакра, хайде и Светкавица, може да остане в елита, но с преместването на Етър в Източната Б група от Западната ще влезе нов отбор, който не иска да играе в А група. За съжаление такива са правилата и заради глупостта на централата ни ще страда и футболът ни. Както каза Кирил Домусчиев след боя над Видима в събота, "просто такива отбори играят в А група".

Източник: в. "Тема Спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).