Осигуриха парите за ТВ правата за "А" група

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:21 / 03.03.2012
509
Носителят на телевизионните права за излъчване на мачовете от "А" група - SV-RSA, е осигурил цялата сума от 6 милиона лева, каквато е заложена в договора с клубовете за сезона 2011-12. Това потвърдиха и от БФС. От тази сума 600 хиляди остават за футболната централа, а 5 милиона разделят отборите, като остава единствено те да се разберат на какъв принцип да става това. Първият вариант е разпределението да става според предаваните мачове, а вторият според спечелените точки в първенството.

Тази новина е добре дошла за клуовете в "А" група, тъй като за много от тях тези пари ще бъдат животоспасяващи. От SV-RSA e осигурил банкова каранция от КТБ за шестте милиона, като Вaлентин Михов, който представлява фирмата обяви, че дори се е отказал от полагащите му се 400 хиляди в полза на банката.

В началото на настоящия сезон клубовете заплашиха, че няма да допускат камери на стадионите, ако не получат договора за ТВ правата и банкова гаранция със сумата, която трябва да им бъде платена и този ход даде резултат и парите вече са налице.

Източник: "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).