Херо пробва бивш играч на ПСЖ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:42 / 08.02.2012
895
Племенникът на бившия защитник на Олимпик (Марсилия) и националния отбор на Франция Базил Боли - Яник, започна проби в Черноморец - Бургас от вчера. Роденият в столицата на Кот д'Ивоар - Абиджан, бранител се прочу през 1993 година, като вкара единствения гол на финала на Шампионската лига за Олимпик срещу Милан и донесе трофея на своите. Той игра срещу България при загубата 0:2 през есента на 1992 г., но при сензационната ни победа на 17 ноември следващата година вече бе прекратил кариерата си за "петлите". Базил Боли започва кариерата си в Оксер, а в края й за по един сезон минавапрез шотландския Рейнджърс, Монако и японския Урава Ред Даймъндс.

24-годишният централен нападател Яник Боли идва от френския Ним, където е ритал заедно с бившия таран на Литекс Вилфред Нифлор.

181-сантиметровият роден във Франция котдивоарец е от школата на ПСЖ, като има записан мач за първия отбор на парижани през сезон 2008/2009, след което преминава в Льо Авър. Преди дни Яник Боли е бил на триседмични тестове в английския елитен КПР, но заради смяната на ръководството трансферът не се е осъществил. Таранът, който е бил съотборник и на Дидие Дрогба в националния тим на Кот д'Ивоар, ще бъде тестван в контролата срещу Сливен утре.

Другият чичо на Яник - Роже Боли, също е изявен футболист от миналото, играл в Оксер, Лил, Ланс. В края на кариерата си записва мачове за Уолсол, Сънди Юнайтед и Борнемут на Острова. В момента е футболент агент.

Източник: "24 часа"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).