Несебърлия стана европейски шампион по карате

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:56 / 05.12.2011
681
На Европейския шампионат по Карате-Шинкиокушинкай за кадети в Полша, България бе представена само от един състезател.
Несебърлията Андрей Русев воден от старши треньора на младежкия национален отбор Сенсей Христо Терзиев достойно защити името и честта на българското Карате. В системата на елиминации в категория до 60 кг прегазвайки последователно пет състезателя от Хърватия, Полша, Дания и Литва той стана безапелационен европейски шампион. Андрей победи съперниците си до финала с нокдаун или нокаут, а във финалната среща докара почти до припадък литовеца Лукас Навицкас и победи категорично в редовното време с 5:0 съдийски гласа.
Добрата му техника и ефективната тактика му донесоха и почетния приз " The Best Fighter " на шампионата. След приключване на състезанието Русев бе обект на дискусии и поздравления в лицето на водещите европейски инструктори и треньори.

Андрей Русев е ученик в бургаската математическа гимназия "Никола Обрешков". Тренира в бургаския клуб "Бургас дожо" и несебърския "Бушидо". Състезател е на Спортен клуб "БУШИДО" - гр. Несебър и възпитаник на Сенсей Христо Терзиев. Само преди два месеца Андрей спечели и Европейската купа на турнира в гр.Арад, Румъния, а европейската шампионска титла е и първата която печели несебърски спортист в цялата история на града.
С успехите си през изминалата година Русев става главния претендент за челното място в класацията за спортист на годината в Несебър, която ще се проведе в края на месеца.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).