Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Димитър Димитров: Поставям отличен 5.50 на Черноморец
Автор: Екип Burgas24.bg 13:41 / 03.12.2011Коментари (0)1771
©
Дни преди последния мач на Черноморец за тази есен - гостуването на Ботев (Пд) за Купата на България, "Тема Спорт" потърси за интервю наставника на "аку­лите" Димитър Димитров. Въпреки тежките момен­ти за Херо и битката с коварната болест, той не е за­губил нито грам от спортната си злоба и умението си от нищо да прави нещо. Сглоби сериозен отбор, който диша във врата на лидерите, и вярва, че тепърва го чакат най-добрите моменти.


- Г-н Димитров, доколко важен е двубоят с Ботев (Пд) за целите, които си по­ставихте с Черноморец за тази есен?

- Всеки мач е важен и във всеки двубой излизаме за поб­еда, колкото и клиширано да звучи. Все пак това е после­ден мач за годината, с който трябва да затвърдим добри­те си игри през този полусезон. Така че не можем да го­ворим за подценяване или пък да кажем, че е малова­жен. Все пак ни се открива възможност да продължим за купата и през пролетта и се надявам да се възползваме.

- Имате добри изходни по­зиции за класиране за Лига Европа и през първенство­то.

- Ще се борим и на двата фронта. Не можем да кажем, че приоритет ще ни бъде са­мо купата или само първен­ството. Хвърляме се и на двете места, пък докъдето ни стигнат силите.

- Ще има ли някакъв реван­шизъм към Милен Радуканов от ваша страна заради мача ви на "Армията" с ЦСКА в началото на полусезона, когато ви нападна и наруга?

- Радуканов след мача на няколко пъти ми се извини, веднъж чрез медиите, после и лично. Приемам ги, но ве­че съм го забравил. Понякога човек се изпуска и казва не­ща, които не ги мисли. Раз­бирам го, и аз съм правил къде, къде по-големи глупости.

- Ще успее ли Радуканов да върне Ботев Пд в А група?

- Като име и като исто­рия Ботев (Пловдив) е един от най-големите в България, това е безспорно. Имат не­вероятна публика, свалям им шапка. Мисля, че Радуканов тепърва ще развива и из­гражда Ботев, за да го върне там, където наистина му е мястото - в А група.

- Да чакаме ли нови перли в селекцията на Черномо­рец през зимата?

- Всичко зависи от възмож­ностите на клуба. Ще продължим да търсим пре­димно свободни играчи, ма­кар през зимата това да е по-трудно, отколкото през лятото. Ще продължим да спазваме политиката си, която очевидно ни носи ус­пех. Имаме постове, които мен лично не ме задоволя­ват, и ако искаме да усилим мощта и силата на нашия отбор, трябва да се подси­лим на тях. Имаме вече набе­лязани играчи, но не искам да гоборя с имена, защото ви­наги се намират хора, които да развалят нещата, да ти завидят.

- Каква оценка бихте по­ставили за есента на Черно­морец?

- Поставям отличен 5,50, ако трябва да бъда честен. Черноморец надхвърли очакванията ми, а както всички знаете, те винаги са големи. В началото направих чисто нов отбор, с освобождаването на всички чужденци, с привличането на други играчи и се притесня­вах, че ще ни трябва повече време. Не бях запознат с ка­чествата на някои футболи­сти, които не ги бях виждал с години заради престоя си в чужбина, но като гледам, се­га се справяме повече от добре.

- Има ли потенциал за над­граждане през втория дял?

- Във фаза защита мисля, че постигнахме максимума. Допуснахме само 5 гола, ка­то 3 от тях в един мач сре­щу Славия. Другите два са от спорната дузпа в Стара Загора, а ЦСКА всички знаете как ни биха. Във фаза атака обаче има още доста какво да се желае. Както в завърш­ващата фаза, така и в по- следното подаване и кон­трола върху топката.

- Как така винаги успява­те да уцелите чужденците, които ви трябват?

- В интерес на истината и в Литекс, и в Левски, и в Локо (Пловдив) винаги съм рабо­тил с добри чужденци. Уцелвал съм шестицата така че не мога да се оплача от качествата на чужденци­те, с които съм работил в кариерата си, в това число и тези в Черноморец. Кон­кретно от тези, с които ра­ботя в Бургас, съм много до­волен. Те от 25 гола вкараха 18 или 19, а това говори за голяма класа. Но това не е са­мо до нюх и не е само моя за­слуга. Благодаря на всички в моя щаб.

- Какво като представяне и класиране би ви задоволи­ло през пролетния полусезон?

- Да ви кажа честно, много хора и специалисти не ни броят изобщо за тройката, но това е нещо нормално и предусещам накъде ще оти­дат нещата. Те не ни броят не за това, че сме слаби, кол­кото и нескромно да звучи от моята уста, а защото ние сме единственият от­бор от водещите, който ня­ма организация. Като казвам организация, имам предвиди другата организация, сеща­те се за коя говоря. Ние сме и единственият отбор от водещите, на който са дали само една дузпа, и то каква дузпа - в 82-ата минута при 3:0 за нас. Сами може да ви­дите на другите водещи ти­мове, включително и Славия, колко дузпи са им дадени и да си направите изводите как­во ни чака през пролетта. А като гледам последния кръг какво беше съдийството на Светкавица - Левски, на Сла­вия - Черно море, предста­вям си каква сеч ще бъде.

- Да поговорим малко и за другите отбори. Какво спо­ред вас се случи с Литекс и защо се стигна до този срив при тях?

- Неприятната изненада тази есен бе Литекс Все пак те са име в Бълга­рия в последните 10 години и очаквах много, много повече от този отбор, който е и шампион. Не мога да кажа как щяха да се развият неща­та, ако Любо Пенев бе оста­нал. Все пак той нанесе един­ствената загуба на Лудогорец, който обаче съвсем за­служено стана есенен първе­нец и е фаворит за титла­та. Но като погледнем комплексно нещата, игри, класи­ране, точки, се вижда, че нещата в Литекс не са били добре

- Левски сякаш също разо­чарова, стигна се и до треньорска рокада?

Не съм вътре в кухнята, за да знам истинските про­блеми на отбора. Доста не­ща им куцаха на Левски през есента. Самият факт, че на­вън допуснаха толкова загу­би и слаби игри, говори за до­ста сериозни проблеми на "Герена" по отношение на организацията, характера и манталитета на играчи и треньори. Ето и в последния двубой, ако не беше съдията, нямаше да спечелят и в Тър­говище.Николай Костов го чака много работаЩе спрем обаче дотук, за­щото знаете как се приемат моите думи.

- Има ли светлина в тунела за националния ни отбор, който е очевадно, че копае дъното?

- Аз лично съм умерен оп­тимист, да не кажа и по-сил­на дума. Реално това, което виждам, не ме задоволява. Да се говори сега за някакво кла­сиране за Мондиал 2014 е утопично. Но въпреки това желая късмет и успех на Любо Пенев, на когото е нужно да се даде и време. Хубавите неща стават постепенно.

- А нужно ли е подмладява­нето, за което всички гово­рят?

- Какво значи подмладява­не. Това е националният от­бор на България и в него трябва да играят най-добри­те и можещите. Да, може да се налагат млади момче­та, но това не бива да е самоцел.

- Кое е нещото, което ви дава най-много сили и на­дежда да продължавате на­пред в битката с коварна­та болест?

- Дава ми надежда това, че усещам подкрепата на хората. Това за мен значи много и благодаря на всич­ки, не само в Бургас, а и в ця­ла България. Това адски мно­го ме мотивира и ми дава увереност в тази тежка битка. Аз смятам себе си за силен характер и вярвам, че имам сили да се опитам да се преборя с този проблем. Но, честно казано, не искам да говоря за тази болест, не искам да си затормозявам главата и разсъдъка. Ис­кам да изпитвам колкото се може повече положител­ни емоции и радост от то­ва, което правя, и така като че ли ми е много по-лес­но. Семейството, внучка­та, тези неща ми дават си­ли и нови импулси.

Още по темата: общо новини по темата: 32
15.05.2012
14.05.2012
13.04.2012
04.12.2011
04.12.2011
01.12.2011
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Цанко Цанков с нов опит за световен рекорд за 120 км плуване в Дунав
Букмейкърите имат категоричтен фаворит на Сити - Интер
Григор Димитров победи Новак Джокович пред 12 хиляди в София

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: