Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Никога не е късно за ново начало
Автор: Екип Burgas24.bg 12:34 / 30.11.2011Коментари (0)873
Министерството на физическото възпитание и спорта стартира "Дни на отворените врати" на спортни обекти в големите градове на България. Инициативата е част от проекта "Никога не е късно за ново начало", който се изпълнява от МФВС с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Всички желаещи ще имат възможност напълно безплатно да посетят избрани спортни зали и комплекси и да изберат предпочитания от тях и техните близки спорт. Футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, шортрек, фигурно пързаляне, тенис на маса, фитнес, спортни танци, бокс, фехтовка, аеробика, тенис, мини-голф, бадмингтон, вдигане на тежести и лека атлетика са само част от спортовете, които всеки желаещ ще може да практикува и да научи в рамките на кампанията. Първите "Дни на отворени врати" стартират на 19 и 20 ноември (събота и неделя), в градовете Бургас и Търговище, и ще продължат до края на месец февруари както следва:

БУРГАС:

• Волейбол и баскетбол: Спортна зала "Неохимик" от 13:00 до 20:30
o Ноември 2011 - 19, 20, 26 и 27;
o Декември 2011 - 3, 4, 10, 11, 17 и 18;
o Януари 2012 - 7, 8, 28 и 29;
o Февруари 2012 - 4, 5, 18, 19, 25 и 26.

Проектът е насочен както към работещите българи, така и към хората със специфични рискове за здравето като наднормено тегло, хипертония, затлъстяване, и съответно към българите със силно намалена двигателна активност на работното място. Идеята е хората да бъдат привлечени към спортните комплекси, стадиони и зали и да се включат в инициативите на МФВС заедно с най-големите спортисти и треньори на България.

В рамките на проекта е проведено изследване с национално покритие, което обхваща трудоспособното население на страната на възраст от 18 до 64 години. Целта е да се измери и анализира тяхната физическа дееспособност.

Данните от изследването, както и останалите активности в рамките на кампанията "Никога не е късно за ново начало", ще бъдат оповестени официално на пресконференция в сградата на Министерство на физическото възпитание и спорта, която ще се проведе на 22 ноември, вторник.

За проекта BG051PO001-5.3.03-0001-C0001 "Никога не е късно за ново начало"

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Настоящият документ е изготвен с финансновата помощ на Европейския социален фонд. Министерството на физическото възпитание и спорта носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Агенцията за социално подпомагане.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: