Футболен бос повери сина си на "Звездичка"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:35 / 28.11.2011
625
Силният човек в "Нефтохимик" Николай Филипов остана очарован от единствена по рода си в Бургас надпревара между детските градини. Той изгледа с не по-малък адреналин срещите от трибуните в зала "Младост" в сравнение с тези на клубния му тим. За него всичко това бе с по-специален привкус-сина му Филип бе една от главните действащи фигури в петата последна квалификация преди Никулденския финал между най-малките футболни таланти които са поверени в сигурни и проверени ръце - ДФК "Звездичка" с почетен президент Анатоли Нанков. Не е тайна, че продуктивната детска школа от Бургас се явява подготвителна в най-ранна възраст за водещите тимове. 

Отборът на Филипов-младши "Златното ключе" отстъпи след дузпи в решителен двубой, изпълнен с доста обрати на "Коледарче" от кв. Долно Езерово. В случая обаче не победителя е важен защото всички са такива, а усмивките и старанието на децата които са бъдещето на родния футбол. Ежедневно те израстват под грижите на своите наставници в съответните учебни заведения. Футболната школа е чакана с нетърпение да прекрачи прага и на началните училища.

Другите участвали градини в петия Никулденски турнир за излъчване на последния финалист бяха - "Златна рибка" и "Радост". Всички без изключение се показаха като едни истински малки патриоти в самото начало при звученото на "Мила Родино". Похвално е, че много от децата вече знаят наизуст текста и музиката на химна! Организаторите бяха се погрижили за всички да има грамоти, купи, минерална вода и сладки изкушения. По традиция спечелилия тим ще гледа безплатно 5Д кино. Решителните двубои за излъчване на призьорите са на десети декември пак в сп.зала "Младост". 

Участниците са - "Раковина" и "Брезичка" с треньор Тодор Топалов, "Изгрев" и "Делфин" с треньор Васил Костов, "Веселушко" с треньор Нено Ненов и "Коледарче" с треньор Динко Господинов. Близо деветстотин момичета и момчета от двайсет и две учебни заведения премериха сили в рамките на месец на квартален принцип. Неизменен партньор е община Бургас чието ръководство още преди половин година протегна ръце и се довери на новоизлюпилата се тогава "Звездичка". 

Спортното министерство, Регионалният инспекторат по образованието и Българския футболен съюз също са плътно до тима и съдействат активно когато се налага тяхната намеса.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).