Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Димитър Димитров: Животът ми е футбол и само футбол
Автор: Екип Burgas24.bg 13:40 / 19.10.2011Коментари (1)1029
©
Треньорът на "Черноморец-Бургас" Димитър Димитров излетя вчера в 13,25 часа с редовен полет до Виена на Австрийските авиолинии. Херо замина за лечение на рак в стомаха в местна частна клиника. Плътно до него по време на престоя ще бъде съпругата Румяна. Само най-добрият приятел на екснационалния селекционер Тодор Хънков, който е бивш спортен директор на "акулите", и наш екип го изпратиха на бургаското летище. Репортерът на "24 часа" подари на Херо рекламна чаша на вестника с пожеланието да е твърд като Скалата в битката с тумора. Треньорът обеща да не се предава, а да се бори.

"Знаете, че на терена не обичам да губя. Сега пак ще е така", откровен беше Херо, отпивайки чай, докато изчакваше да го извикат за полета. Цялата организация по чекирането на багажа пое жена му Румяна. Херо разкри, че си е взел няколко икони, които да го закрилят в трудните моменти. Надява се и на тяхната помощ.

24 часа преди заминаването си Димитър Димитров си поиграл истински с любимата си 6-месечна внучка Дея, която му гостувала, за да му вдъхне кураж. "Много си я обичам. Дея е моето слънчице", признава Херо. Личи си, особено е горд, че е кръстена на него.

Както съобщи единствен "24 часа", Димитър Димитров ще лети 6 пъти през 3 седмици за Виена за химиотерапия.

Първата процедура беше насрочена вчера от проф. Шварцмайер - веднага след кацането в Австрия. Полетът на 70-местния самолет трябваше да продължи около 2 часа. Следващите химиотерапии са днес и утре. И така общо между 15 и 18 процедури в рамките на три месеца и половина.

Дъжд изпрати Херо за Австрия вчера. Според народното поверие ще му върви като по вода!

Димитър Димитров: Поне 1000 човека ми предложиха алтернативно лечение

- Херо, какво е настроението?
- Като след победа над "Левски"!(Смее се.)

- По време на дербито не си ли мислеше и за предстоящата терапия?
- Да си призная, изобщо. Бях изолирал проблема, сякаш не съществува. А когато паднаха и двата гола, съвсем ме отнесе опиянението.

- Сега как е?
- Е, няма как да не съм настроен на вълна болница, изследвания, системи. Започвам битка с болестта. Наясно съм, че никак няма да е лесно, но по природа съм оптимист. Трябва да се преборя с този тумор.

- Какъв е размерът му?
- Пет на четири сантиметра и е локализиран в лимфите на стомаха. Дано за 2 седмици нещата не са се променили. Надеждата е при шестте ходения в Австрия за химиотерапия големината да намалее или дори да изчезне. Ако не стане, ще се наложи операция.

- Това ли е единственият начин за лечение?
- Поне 1000 души от цяла България ми се обадиха, за да ми предложат алтернативни методи. Имаше човек от Троян, който ми гарантираше, че професор от Москва може да оправи нещата. На всички искам чрез вашия вестник да им благодаря за подкрепата. След като откриха коварната болест, жена ми и дъщеря ми постоянно търсят информация за заболяването. Ходих и на билкар.

- Поне временно ще престанеш да мислиш за футбол.
- Абсурд! Всеки ден ще се чувам с помощниците си Георги Чиликов и Петьо Колев, за да се информирам за състоянието на момчетата. Дори има вероятност да си водя отбора при гостуването във Враца в петък, разбира се, ако състоянието ми позволява. Затова имам готовност да подменя резервацията си за връщане и вместо в Бургас да кацна в София. Моят живот е футбол и само футбол. И така ще бъде!

Още по темата: общо новини по темата: 5
21.10.2011
20.10.2011
19.10.2011
19.10.2011
18.10.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
УСПЕХ в най-трудната битка, Херо! С теб сме!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Цанко Цанков с нов опит за световен рекорд за 120 км плуване в Дунав
Букмейкърите имат категоричтен фаворит на Сити - Интер
Григор Димитров победи Новак Джокович пред 12 хиляди в София

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: