Каратеки заминават за Световното първенство в Япония

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:50 / 19.10.2011
283
Днес четирима бойци от квотата на Федерация Българско Карате Шинкиокушинкай заминават за Токио, Япония, където ще защитават името на България в 10-я Световния Карате Шампионат в отворена категория (без категории) на WKO.

Състезанието се провежда веднъж на четири години и събира най-добрите бойци от целия свят и е на 22 и 23 октомври в голямата токийска зала Tokyo Metropolitan Gymnasium.

Както отдавна е известно четиримата избранници на старши-треньора на националния тим са: Васил Вангелов, Николай Вършилов, Айхан Мехмедов и звездата на българското Карате, двукратния световен и деветкратен европейски шампион Валери Димитров.

Българската легация се води от президента на ФБКШ Светлозар Велчев, а старши-треньор на отбора е техническия директор Шихан Георги Попов.

На заминаване най-добрия български каратека Валери Димитров коментира участието си така:
"Важно е да дадем всичко от себе си. Резултатът не е най-важното нещо, а пътят, по който си го постигнал."

Световното първенство ще се излъчва за първи път на живо в YouTube на канала на Световната карате организация /WKO/http://www.youtube.com/wkoshinkyokushinkai

Вратите за зрители се отварят в 4 ч. сутринта българско време, в 5 ч. е откриването, а първата среща е обявена за 5.30 ч.

Честа да открие шампионата се пада на Валери Димитров, а всички в България се надяват отново той да го закрие с финална победа.

След приключване на шампионата, състезателите и инструкторите от българската група ще вземат участие в международния технически лагер-семинар в планината Фуджи, където ще повишат своята квалификация.

Главен инструктор на семинара ще бъде президента на Световната Карате Организация (WKO) Шихан Кенджи Мидори.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).