Приятелски турнир на бургаските клубове се проведе в обновения плувен басейн в МКЦ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:49 / 11.10.2011
487
Приятелски турнир между плувните клубове и спортното училище в Бургас се проведе днес. Децата от бургаските плувни клубове "Бриз", "Метропол", "Черноморец", "Започни да плуваш" и СУ "Юрий Гагарин" извършиха демонстрации на основните и най-разпространени стилове в плуването - "кроул", "бруст", "гръб" и "бътерфлай".

Младите надежди на бургаския плувен спорт получиха нови професионални хронометри за своите тренировки и тениски "Аз обичам Бургас", които им бяха връчени лично от зам.-кмета на общината Йорданка Ананиева, миг преди старта на приятелските демонстрации.

Срещите нямаха състезателен характер и се проведоха в напълно обновената плувна база на Младежкия културен център.

Там е единственият функциониращ закрит басейн в града, който не се намира в сграда на учебно заведение. Доскоро басейнът бе в окаяно състояние, тъй като от изграждането му преди 37 год. не му е извършван сериозен ремонт.

Реконструкцията беше осъществена на 2 етапа на обща стойност 260 000 лв. Средствата за първия етап бяха осигурени по проект на Общината към Министерството на физическото възпитание и спорта на стойност 162 000 лв. Допълнителни 92 000 лв., бяха отпуснати от Община Бургас за довършването му /втори етап/.

В рамките на ремонта са подменени отоплителната, отводнителната, вентилационна и ел. инсталации на помещенията и басейна. Монтирана е енергоспестяваща система с нови осветителни тела и е поставена нова топлоизолация. Коритото на басейна е цялостно обновено чрез нова фаянсова облицовка и подова настилка. Обновени са още стълбищата към съблекалните и входното фоайе.

Плувният басейн в МКЦ се ползва за тренировки от възпитаниците на СУ "Ю. Гагарин" и шест лицензирани плувни клуба - ПК "Бриз", "Метропол", "Черноморец", "Започни да плуваш", клуб по водна топка "Черноморец" и клуб "Параспорт". Дневно, базата се посещава от 450 души със седмична заетост 84 часа.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).