Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Петко Иванов: Желанието ни е: 100% представителство в местната власт
Автор: Екип Burgas24.bg 12:19 / 21.09.2011Коментари (1)1498
© Burgas24.bg
- Г-н Иванов, преди броени дни се проведе XI конгрес на политическа партия "Българска социалдемокрация". В светлината на предстоящите избори за президент и местните избори, какви решения взеха делегатите на форума?

- Най-важната политическа задача, която беше поставена и към която се стремим е да се върнем в политическия живот на страната - първо чрез предстоящите местни избори на 23-ти октомври, а след това е чрез парламентарните избори след 2 години. Целта на постигането на тази задача е да се утвърди в България европейски социален модел - нова икономика, нова политика на доходите, нови системи за здравеопазване и образование.

На местно ниво ще работим за увеличаване на икономическата свобода на общините, за почасово заплащане в общинските фирми, изработване на цялостни планове за градоустройство и общинска инфраструктура, по-активна намеса на общините в управлението на здравните заведения и други.

- Вашата партия нееднократно повтаря, че на страната ни е нужен нов модел на управление в национален план и на местно ниво. Как "Българска социалдемокрация" ще участва на изборите за президент тази есен?

- На страната ни е необходим президент, който има смелостта и авторитета да бъде истински представител на българските граждани и да се разграничи, не само формално, но и фактически от партийните си ангажименти и пристрастия.
На конгреса бе взето решение БСД да подкрепи кандидата за президент на партията, която в резултат на последните парламентарни избори пое изпълнителната власт в страната - Росен Плевнелиев. Аргументите ни са следните: той е единственият влиятелен кандидат, който не е свързан и не носи не носи непосредствена отговорност за провалите в управлението на страната, до голяма степен се доближава до профила на президент на България и на трето място - той не е партиен човек, а има по-скоро образа на политик с експертно мислене и рационално поведение.

БСД не подкрепя толкова политика Росен Плевнелиев, още по-малко кандидата на управляващата партия. БСД подкрепя тенденциите, които Росен Плевнелиев олицетворява: липса на корупция, рационално държавно управление, защита на българските интереси и партньорски отношения с ЕС и със света.

- Партия "Българска социалдемокрация" имаше свои съветници и представители в ОбС в Бургас и в администрацията. Сега правите своето завръщане в местната политика. В какъв формат ще се явите на тези избори и кого ще подкрепите за кмет?

- "Българска социалдемокрация" ще се яви в коалиция с общи листи за общински съветници в общините - Бургас, Айтос, Поморие, Созопол и Средец. Ще имаме самостоятелна листа в община Царево. В широки коалиции с останалите социалдемократически партии ще участваме в изборите в Несебър, Карнобат, Средец и Приморско, където ще подкрепяме и кандидат-кметове.

- Какви са Ви амбициите, какво ще приемете за успех като представяне на местния вот?

- Амбициите ни са за поне 3 кметски места в общините в Бургаска област. Желанието ни е на 100% да имаме свои представители в Общинските съвети по места, където имаме кандидати за съветници.



Още по темата: общо новини по темата: 339
11.05.2012 »
17.02.2012 »
28.11.2011 »
10.11.2011 »
07.11.2011 »
04.11.2011 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.09.2011 г.
0
 
 
ми кажете кои подкрепяте за Кмет в Бургас де, ако изобщо имате яснота по въпроса
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: