Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Германец бие в VІ етап на колообиколката на България, Грашев пак запази жълтата фланелка
Автор: Екип Burgas24.bg 08:54 / 16.09.2011Коментари (0)302
©
Ерик Моос от националния отбор на Германия измъкна победата в шестия етап на 61-вата Международна колоездачна обиколка на България днес от Карнобат до Казанлък, а лидерът в генералното класиране - българинът Мартин Грашев от КК "Несебър", отново запази жълтата фланелка на индивидуален водач, която продължава да облича вече трети ден.

Ерик Моос взе 6-тия етап със силен финален спринт и пръв пресече линията с време 3 часа, 11 минути и 43 секунди , като изпревари с по-малко от метър сънародника си Тино Майер от тима на ЛКТ- Бранденбург и португалеца Самуел Калдера от "Тавира".

Иначе етапът бе 144 километра и сравнително равнинен и по-лек. Започна с множество неуспешни атаки, в които бегълците бяха прихващани от групата. Малко преди Петолъчката от основната група избягаха хърватинът Радослав Рогина от "Лобрика", чехът Петер Бенчик от тима на "Уърпул" и румънецът Сергиу Цисбан от "Тушнад". 83 000-хилядният километър на Обиколката пресече Цисбан, а премията на кмета на Сливен Йордан Лечков измъкна Бенчик. Последваха две премии за активност - на разклона на Гавраилово, на 71-вия км и на 151-ия километър, като и двете бяха спечелени с лекота от Родослав Рогина. Тройката откъснали се бегачи обаче постепенно бяха застигнати от групата и в Казанлък колоната пристигна в пакет. При така развилата се ситуация не настъпиха никакви размествания в главното индивидуално класиране.

След лидера в него - нашият Мартин Грашев, втори остана германецът Тобиас Баркшат и руснакът Валери Кайков. Четвърти е друг българин - Спас Гюров.

Днес е 7-ият етап от Казанлък до Трявна, 95 км. Той е най-къс, но атрактивен. Етапът има две много сериозни височинни изкачвания в Балкана: на Хаинбоаз - от втора категория, както и на 6 км преди финала в Трявна, който град за първи път ще посрещне колоната на Обиколката като етапен център.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: