Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Отличен Мартин Грашев взе ІІІ етап на Обиколката, облича жълтата фланелка
Автор: Екип Burgas24.bg 11:38 / 13.09.2011Коментари (0)343
©
Българинът Мартин Грашев от КК "Несебър" изкова забележителна победа в ІІІ етап на Международната колоездачна обиколка на България. По трасето от Велико Търново до Шумен, 144 км, Марто приложи брилянтна тактика и след самостоятелна атака пресече сам финалната линия пред кметството в Шумен, на повече от минута и половина от втория в етапа - Данаил Петров от тима на "Коня Шекерспор Вивело". Трети се нареди германецът Ерик Мос.

Времето на Грашев е 3.29:33 часа, той бе на 1:35 минути пред Петров, Мос.

На 35-тия километър преди финала - преди Пробуда, Мартин тръгна с изненадваща, но много силна самостоятелна атака. Учудващо никой не тръгна с 24-годишния казанлъчанин, който за 12 км постепенн натрупа повече от минута аванс, който успя да го съхрани до финала.

15 км преди Шумен Грашев вече имаше преднина от 2 минути и половина. Авансът му бе намален с минута до центъра на града, но в крайна сметка Мартин финишира сам и обра овациите на над 400 фенове.

Лидерът от ІІ етап - Валерий Кайков от Русия, претърпя дефект в последните 3 километра и пристигна в Шумен на повече от минута и половина след победителя. Така руснакът отстъпи на трета позиция в генералното класиране, на 1:27 от новия водач Грашев. Съотборникът му Спас Гюров остава втори и така първите две места в генералното подреждане заеха състезатели на КК "Несебър", като този наш тим оглави отборното подреждане.

"Беше много тежък ден и съм щастлив от победата. Имах колебания в началото на атаката, очаквах някой да ме последва и се учудих, че никой не го направи. Може би мислеха, че няма да издържа, но по-важното е, че аз успях да спечеля първата си победа в нашата Обиколка и да облека за първи път най-престижнтото трико - жълтото. Надявам се от утре на подкрепата на моите съсъотборници "Несебър". Ще бъде трудно, но съм много амбициран след тази моя победа".
В класирането за най-добър катерач след ІІІ етап води Павел Кочетков, а фланелката за активност има нов притежател - германецът Тобиаш Баркшат от ЛКТ "Бранденбург". Бялата фланелка за най-добър млад бегач остана на гърба на Максат Аязбаев от Казахстан.

Четвъртият етап е от Шумен до Добрич, 154 км. По маршрута има две премии за катерачи от трета категория и две парични награди.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: