Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Бургаските хора с увреждания са първи в спорта
Автор: Екип Burgas24.bg 14:52 / 20.06.2011Коментари (0)439
©
През почивните дни в Бургас се проведе спортен турнир за хора с увреждания. Той бе организиран от местната Община и Българската параолимпийска асоциация. Хора с увреждания от цялата страна се състезаваха в дисциплините вдигане на тежести, петанка, тенис на маса и плуване.

Шампионската титла спечелиха състезателите на "Делфини И". С най-голям принос за триумфа на бургаския отбор бе председателката му Валентина Марчева.

Двукратната европейска шампионка се окичи с общо четири медала, три от които златни. Тя извоюва златото на 50 метра свободен стил в плуването, а в тениса на маса стана два пъти шампион - в своята група и в OPEN турнира. Валя Марчева спечели и едно сребърно отличие в плуването на 50 м. гръб.
"Искам да мотивирам много млади хора с увреждания от Бургас да спортуват и да вярват в себе си, да не се отказват", заяви титулованата бургаска състезателка.

Тя допълни, че преди създаването на новите спортни съоръжения в града спортуването за хората с увреждания е било трудно. Сега обаче базата е пригодена и подходяща дори за професионална подготовка.

Турнирът се проведе на новопостроените спортен комплекс "Изгрев" и плувен комплекс "Флора". До края на годината Община Бургас ще завърши още един нов спортен комплекс - в квартал "Славейков", който също ще е пригоден за използване от хората с увреждания.

Победителите в състезанието получиха отличията си от зам.- кмета на община Бургас д-р Лорис Мануелян, началника на отдел "Спорт" Веселина Деведжиева и зам.-областния управител Златина Дукова.

"Възхищавам ви се, защото само вие разбирате, че спортът не е лукс, а човешко право. Община Бургас ще продължи да ви помага във всичко и можете да бъдете сигурни, че сега и занапред всички обществени сгради в Бургас се проектират и строят с осигурен достъп за хора с увреждания", заяви при закриването на турнира д-р Мануелян.

Президентът на Параолимпийската ни асоциация Илия Лалов връчи почетен плакет, адресиран до кмета Димитър Николов, с благодарност за подкрепата в развитието на параолимпийския спорт.

"Без подкрепата на Община Бургас това национално състезание нямаше как да се проведе. За нас то е много важно от гледна точка на това, че през тази година ни предстоят участия в параолимпийските квалификации за покриване на стандарти, за квоти за параолимпийските игри в Лондон", каза той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: