Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Димитър Димитров: Искам основата на "Черноморец" да бъде изградена от българи
Автор: Екип Burgas24.bg 14:19 / 20.06.2011Коментари (0)755
©
Непосредствено преди първата тренировка на отбора на "Черноморец - Бургас", старши треньорът Димитър Димитров се срещна с журналисти и отговори изчерпателно на техни въпроси.

- Господин Димитров, какво си пожелавате преди началото на подготовката?

- Пожелавам си здраве за мен и футболистите, късмет, по-малко контузии и добро представяне в първенството, което обаче е следствие от добрата работа в подготвителния етап, който сега започваме. Съществена роля за това ще изиграе и селекцията, която ще направим до началото на шампионата.

- Какви футболисти очаквате да пристигнат на проби през следващите дни?

- Очаквам шестима футболисти, които ще дойдат в сряда. Те са чужденци и ще бъдат тествани в продължение на няколко дни, за да можем да преценим, дали някои от тях ще продължат с нас или не. Това е до лагера във Велинград. След това също ще идват хора на проби, т.е. селекционният процес ще продължи почти до началото на първенството. Закъсняхме малко със селекцията и ще ни бъде тежко, но ще трябва да се справим с трудностите.

- Къде се крие причината за забавянето на трансфера на Старокин в Левски?

- Причината е в една контузия на Сашо Киров, която е сериозна и това забавя финализирането на трансфера.

- Кои са новите футболисти, които участват в първата тренировка на отбора?

- Това са Венци Христов, Борислав Балджийски, Янко Георгиев. Очакваме и новите играчи, които ще дойдат до няколко дни. Ще проведем разговори с тях и ще преценим възможностите им. Кишишев също поддържа форма с нас, той ме помоли за това и аз разбира се му дадох съгласие. Групата ще бъде динамична до началото на първенството в този подготвителен процес, и ще бъде тествана и оформена. Също така в тренировките предстои да се включат и няколко футболисти от Поморие, но тъй като те играха мачове до миналата седмица, съм им дал възможност за малко по-дълга почивка.

- Може ли да кажете като брой, колко ще бъдат те?

- Това не е важно, повтарям, че в подготвителния период ще тествам всички играчи - и българи, и чужденци като от тях ще избера най-добрите, тези които смятам че ще ни бъдат най-полезни.

- Няколко думи за новия французин в отбора.

- Соке Нзинга идва от втора дивизия на Франция. Играл е в "Брест" като ляв външен халф. Ще го тестваме по време на подготовката и ще преценим дали ще разчитаме на него в бъдеще.

- Къде ще падне акцентът по време на лагера във Велинград?

- Нормално ще наблегнем на базисната и физическата подготовка. Същевременно ще работим и върху тактиката и оформянето на стила ни на игра, избистрянето на състава, изчистването на функциите на отделните футболисти. Ще тренираме на терена в Ракитово, който е в много добро състояние.

- Господин Димитров, големият брой чужденци в "Черноморец- Бургас" досега не се възприемаше добре от публиката. Вие ще промените ли нещо в тази посока?

- Желанието ми е основата на състава да бъде изградена от български футболисти, но виждате че тъй като закъсняхме сме затруднени със селекцията. Въпреки всичко ще търсим и чужденци, с чиято помощ да изградим гръбнака на състава ни. Но пак казвам - в основата ще бъдат българските момчета, които са тук в момента. Ще привличаме и млади футболисти, които постепенно ще интегрираме в първия състав.

- Какви ще бъдат целите Ви в предстоящото първенство?

- Несериозно ще бъде да говорим за високи цели, тъй като виждате, че започваме почти от нулата да градим базата и състава. Целта ми е да изградим добър отбор, който да играе приятен и добър футбол, а ако говорим за сериозни цели - то реално ние трябва да ги търсим през следващите шампионати.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Цанко Цанков с нов опит за световен рекорд за 120 км плуване в Дунав

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: