Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Ватерполистите завършиха трети в група “Б"
Автор: Екип Burgas24.bg 18:24 / 12.06.2011Коментари (0)410
©
Юношите на "Черноморец" закриха сезона в държавното първенство за мъже със стойностни и здрави битки във водата на басейн "Флора". На спортното съоржение в морската градина бургаските ватерполисти се класираха на трето място в група "Б". Първи е съставът на "Локомотив" /Русе/, следван от "Арда" /Кърджали/, четвърти е отборът на "Септември" /София/.

Както е известно през изминалия вече сезон при мъжете "Черноморец" участва със състав, включващ състезатели от групата на юноши старша и младша възраст. Въпреки младостта си и недостатъчен игрови опит бургаските ватерполисти защитиха по достоен начин клубната емблема и името на своя град.

Във финалния турнир много малко не достигна на възпитаниците на треньора Петър Йонов да завършат с пълен актив от победи. В две от срещите "Черноморец" отстъпи с един гол разлика. Двубоят срещу "Арда" /Кърджали/ завърши при 6:7, а срещу "Локомотив" /Русе/ краят на срещата дойде при 10:11. За домакините тези два мача бяха и най-оспорваните.

Срещу "Арда" бургаските ватерполисти удариха над десет греди, а още поне толкова удара бяха спасени от вратаря на кърджалийския тим, който е най-добрия състезател в турнира на този пост.

Много труден и изнервен беше двубоят срещу "Локомотив" /Русе/, в чийто състав играят двама състезатели от Румъния. След доста спорно съдийство през първи две части, много груба и непозволена от правилника игра, едва в средата на четвъртия период при резултат 8:11 най-накрая реферите решиха да изгонят без право на смяна единия румънец. Причина за това станаха скандалните действия на представител на северната ни съседка, който шокира с неспортсменското си поведение публиката. Той налетя на наш състезател и направи опит да се саморазправи с него. Румънецът беше спярн от няколко свои съотборници, които скочиха във водата и доста трудно го из

©
тласкаха назад. Видимо разяреният чужденец отказа да излезе от басейна и дори нападна състезател от своя отбор.

В оставащото време до края на мача "Черноморец" намали резултата, но пропиля дузпа и две чисти положения пред вратата на гостите, което им коства победата.

В последния мач от финала бургазлии с лекота се наложиха над столичния "Септември" с 15:10. Победата от официалната ложа изгледаха кметът на община Бургас Димитър Николов и началник отдел "Спорт" Веселина Деведжиева.

Сблъсък на стари школи, мачове с много заряд и тежък турнир- така характеризира финалната фаза от от група "Б" на държавния шампионат за мъже председателят и старши треньор на "Черноморец" Петър Йонов.

"Играеше се не за класиране, а за имиджа на школите. Нашето участие е връх в развитието на клуба, като се има предвид, че не отстъпваме по нищо на поне два отбора от първата шестица. Гледаме с умерен оптимизъм за бъдещето. Разчитаме на младага смяна, която напира, а в маратона оцеляват най-подготвените", заяви Йонов.

"Още в началото на годината знаехме, че ни очаква тежък сезон- със закъснялата подготовка, ремонта на закрития басейн, грипната ваканция. Надявам се поне на един медал, а догодина вече ще сме на върха във възрастовата граница и там се надявам на по-солидни успехи. Ние показхаме кой е "Черноморец" във водната топка, важното е да напредваме непрекъснато, а с новата база, нещата няма как да не се случват", е убеден старши треньорът.

Бургаският открит басейн "Флора" посрещна финалните срещи от Държавното първенство по водна топка за мъже с ново електронно табло. Още миналата година кметът Димитър Николов обеща да оборудва плувното съоръжение с необходимата техника и я осигури. Без информационното табло, отчитащо освен резултата, но и игровото време, Бургас щеше да изгуби домакинството си за финала.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: