Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Унгарската посланичка откри финалния турнир "Искам да бъда" на български език
Автор: Екип Burgas24.bg 15:59 / 31.05.2011Коментари (0)327
Унгарската посланичка Нейно Превъзходителство Юдит Ланг откри осмото издание на финалния турнир "Искам да бъда" в Несебър на български език. Тя изрази радостта си от факта, че за първи път в историята на турнира чужда държава взима участие в надпреварата и това е именно Унгария.

Веднага след посланичката, приветствие отправи и зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, а кметът на Несебър Николай Димитров подчерта в словото си, че Община Несебър е не само социално ориентирана община, но и община, която обръща внимание и отделя средства за развитие и насърчаване на спорта, особено сред подрастващите.

Турнирът "Искам да бъда" се провежда в рамките на Националната кампания на Министерството на физическото възпитание и спорта "Аз обичам спорта". 150 ученици с различен етнически произход на възраст от 14 до 16 години ще се включат във финалната надпревара. Отборите на Ямбол, Карнобат, Равда, Нефтохимик, Несебър и смесения етнически отбор на Унгария са шестте тима във финала на осмото издание на спортната проява.

Турнирът се провежда под патронажа на Н.Пр. Юдит Ланг - извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България. Проявата се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта Община Несебър, Областният съвет на българския футболен съюз - Бургас, със съдействието на института "Отворено общество", "Балканика холдинг груп" АД, "Спорт парк фитнес - България" АД. За всичките 6 отбора Министерството на спорта и другите съорганизатори осигуриха пълна спортна екипировка и тридневен престой в к.к "Слънчев бряг".

Състезанието се провежда по правилника на Българския футболен съюз, като се взимат предвид точки за отборно и индивидуално спортсменство. Целта на проекта е да насърчава честната игра и да подпомага възпитанието в толерантност и социална интеграция на малцинствата. Сред гостите уважили събитието бяха Аглика Георгиева, представител на "Балканика холдинг груп" АД, областният председател на БФС Емил Табаков, Благо Митрев - изпълнителен директор на Нефтохимик Бургас и Веселина Деведжиева - началник отдел "Спорт" в община Бургас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: