В Айтос възраждат бридж турнир

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:52 / 25.05.2011
294
Двойков бридж турнир, забравен от години, възраждат инициативни играчи от Айтос. Идеята е възникнала спонтанно и е приета с голям ентусиазъм от всички радетели на играта в града. Целта на организаторите е да се възроди и популяризира играта, събираща от години хората в града.

В турнира могат да се включат майстори на картите от цялата страна. Надпреварата ще се проведе на 29-ти май, неделя, от 10.00 часа в клуб "Россонеро", намиращ се на ул. "Васил Априлов" № 7.

"Айтос е град с традиции в бриджа, но за първи път се организира такъв мащабен турнир. До момента за участие в състезанието са се записали 12 двойки на възраст между 20 и 60 години", съобщи Теодор Янев, който е един от организаторите. Според него броят на играчите ще бъде значително по-голям, тъй като голяма част от любителите на играта ще се запишат на място в деня на турнира.

"В Айтос винаги е имало място, където картоиграчи са се събирали и са си организирали мини турнири. Това основно са били клиенти на дадено заведение, които са решили да разчупят ежедневието. Такъв турнир не е организиран в последните 10 години", обясняват бридж играчи от Айтос.

Регламентът на състезанието е лесен - всеки отбор ще играе срещу всеки, като играта ще продължи 1 час плюс 2 раздавания. На база спечелените точки се определя и победителят в играта. Съдия Тодор Миланов, който е познат бриджьор в Айтос, ще следи за нарушения.

Наградният фонд на турнира е 150 лева, като те ще бъдат разпределени между отборите, класирали се на първите три места.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).