Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Свилен Нейков даде старта на "Аз обичам спорта" в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 16:21 / 16.05.2011Коментари (0)562
Над 150 души от община Несебър се включиха в първия масов крос из улиците на Несебър. Проявата бе посветена на Международния ден на спорта и премина под надслов "Аз обичам спорта". На празника присъстваха министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, заместник областният управител на област Бургас Златко Димитров и представителят на спортните клубове - организатори на проявата в Несебър, Атанас Терзиев. С кратко слово към присъстващите се обърнаха министър Свилен Нейков и Атанас Терзиев, които поздравиха събралите се с празника и им пожелаха приятни моменти в спортната проява.

"Пожелавам ви маратонското бягане да стане традиция в Несебър, а следващата година да е на разстояние от 21 км. Успехите в спорта се постигат с много труд, надявам се усилията ви да продължат и в бъдеще, на добър час и успех", пожела министър Нейков.

"Щастлив съм, че днес има толкова много участници и че осъществихме тази хубава идея. Убеден съм, че в близко бъдеще ще се реализира една стара мечта на несебърския спорт за изграждане на модерна многофункционална спортна зала, която да подготвя бъдещи шампиони и да привлича домакинство на големи спортни прояви", посочи от своя страна Атанас Терзиев.

Пред многобройната публика, събрана на центъра на града, на сцената, се качиха възпитаниците на Клуба по спортни танци - Несебър. Малките танцьори показаха своите изящни умения в танците Румба, Ча-ча и Джайв и предизвикаха спонтанното възхищение и аплодисменти на присъстващите. След тях на подиума се качиха каратистите от Клуба по източни бойни изкуства "Бушидо" в Несебър, които заедно и поотделно се представиха ката, след това и с кумите.

Министър Нейков даде старта на масовия крос по улиците на Несебър, в който се записаха и участваха хора от различни възрасти. Пръв пред портите на крепостта в Стария град финишира легендата на маратона в Несебър Васил Лечев. Най-добре представилата се жена е Йорданка Манева, при момчетата пръв се класира Пламен Господинов, а при момичетата най-бърза на разстоянието беше Анелия Атанасова.

Аплодисменти предизвика финалът на най-малкия участник в кросовото бягане Атанас Предалиев - на 5 години, и на най-възрастния - Марин Господинов на 65 години, които получиха специални плакети за участието си.

Медалите на призьорите в четирите състезателни категории връчи Атанас Терзиев - представител на спортните клубове - организатори на проявата, а купите на първенците връчи лично министър Свилен Нейков.

С възпоменателни плакети за дългогодишна спортна дейност и принос към развитието на спорта в общината бяха наградени Васил Лечев и двукратният балкански шампион на 10 000 метра Христо Димитров. Специално изработен плакет от месинг с изображение на Стария град бе подарен на министъра от името на спортните клубове в община Несебър.

В следобедните часове се проведе работна среда на министър Нейков с представители на спортните клубове в Несебър, на която бяха зададени редица практически въпроси, касаещи финансирането на спортните клубове, строителството и реновацията на материалната база, както и възможностите за привличане на евросредства за изграждане на нова материална база за масовия и професионалния спорт.

Министър Нейков отговори изчерпателно на всички зададени му въпроси, като пое ангажимента активно да съдейства за постепенното решаване на натрупаните с годините проблеми с материалната база на ветроходните клубове в Несебър. Също така той изрази готовността на министерството да се обсъжда възможността за финансиране изграждането на многофункционална спортна зала в Несебър - една отдавнашна мечта на спортните деятели и клубове в общината.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: