Ветерани на "Черноморец" доказаха за пореден път, че човешките възможности са неограничени

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:54 / 20.04.2011
400
На преклонна възраст, но със завиден спортен дух, бургаските ветерани на "Черноморец" доказаха за пореден път, че човешките възможности са неограничени.

Носители на шампионски титли станаха трима доайени, представители на бургаската плувна школа. Държавното първенство по плуване за ветерани, организирано от Асоциацията на българските плувци, се оказа лесно препятствие за Атанс Чорбаджиев, Йордан Кожухаров и Танчо Тенев.

Бургаската "златна" тройка, чиято обща възраст оформя два века и половина /253 години/, показа нагледно кой е номер 1 в България и триумфира на върха.

Три първи места спечели най-възрастният Атанас Чорбаджиев в група +85 г. Роденият през 1925 г. адвокат финишира с първо време на 50-метровите дистанции в свободния стил, бруст и бътерфлай.

В битката за лидерското място на 50 метра гръб той обаче отстъпи пред с година по-малкия Йордан Кожухаров. Роденият през 1926 г. ветеран пък стана негов подгласник и се класира втори в дисциплините 50 м свободен стил и бруст.

Достойно представяне на бургаската плувна школа /в групата на + 80 г./ направи и третият ни участник в първенството Танчо Тетев. 82- годишният състезател отвя конкуренцията в две от дисциплините. На 50 м гръб и 50 бътерфлай Тенев спечели първите места, а на 50 м свободен стил и 50 бруст се нареди втори.

Адвокат Атанас Чорбаджиев получи почетен плакат от организаторите за най-възрастен състезател в първенството.

В надпреварата, която се проведе на столичния басейн "Диана", участваха 150 ветерани от 14 клуба от страната. Освен "Черноморец" за призовете места спориха още тимовете на "Славия" /Сф/, ЦСКА /Сф/, "Левски"/Сф/, "Младост" /Пд/, "Траяна" /Ст. Загора/, "Албатрос" /Вн/, "Орка" /Вн/ и други.

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).