Ученическо състезание по гребен ергометър се проведе в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:34 / 19.04.2011
922
Националната ученическа регата събра вчера децата на Бургас на импровизирана спортна площадка пред сградата на Общинския съвет. Малките спортисти, които по регламент са ученици от 5 до 7 клас, показаха спортен хъс, бързина и издържливост на гребните ергометри въпреки студеното време. Участие взеха ученици от всички бургаски училища, добри спортни резултати показаха и възпитаниците на Дома за деца лишени от родителски грижи "Александър Г. Коджакафалията". Събитието се организира за трета поредна година от Българска федерация гребане и генералният й спонсор, и бе посетено от много бургазлии и техните семейства.

Спортната надпревара бе открита от Димитър Николов, кмет на Община Бургас, присъства и Веселина Деведжиева, началник Отдел "Спорт" в Общината. След оспорваното състезание бронзовият олимпийски медалист в дисциплината скиф от Олимпиадата "Атина 2004" Иво Янакиев връчи медали на победителите в надпреварата, показали най-добро време в трите възрастови категории в двата пола.

Класиране:

5 клас

Момичета: Ана-Мария Костова, ОУ "Васил Априлов"
Момчета: Красимир Събев, ОУ "Васил Априлов"

6 клас

Момичета: Жаклин Генчева, ОУ "Любен Каравелов"
Момчета: Георги Денков, ОУ "Климент Охридски"

7 клас

Момичета: Даниела Димитрова, ОУ "Любен Каравелов"
Момчета: Станимир Балабанов, ОУ "П. К. Яворов"

Стартът на тазгодишното издание бе даден в Пловдив на 9 април 2011 година. Регатата продължава днес във Варна, на 28 април е в Русе, а на 20 май в Стара Загора.

В София Националната гребна регата ще се проведе на 21 април като част от Националния великденски празник, който се организира от Българската спортна федерация за деца лишени от родителска грижа.

Националната ученическа регата на гребен ергометър е включена в националната кампания на Министерството на физическото възпитание и спорта "Аз обичам спорта" по повод 17 май - Ден на българския спорт.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).