Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
150 държави ще гледат Европейското по ветроходство в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:28 / 13.04.2011Коментари (0)507
©
От 10 до 19 септември 2011 г. Бургас ще е домакин на най-голямото ветроходно състезание, организирано досега в България - Европейско първенство на олимпийския клас RS:X. То ще бъде отразено от 45 телевизии в 150 държави.

Интересът към Европейското в Бургас е голям, защото е квалификация и дава квоти за участие в Световното първенство в Пърт, Австралия. Там пък ще бъдат определени 75 % от участниците на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Очаква се високият статус на състезанието да доведе в Бургас над 350 състезатели, сред които олимпийски и световни шампиони.

Тези и други подробности за турнира бяха съобщени по време на пресконференция, в която взеха участие кметът на Бургас Димитър Николов и заместникът му д-р Лорис Мануелян, Чавдар Александров - председател на Българска федерация по ветроходство, Валентин Николов - зам.-председател на федерацията, проф. Камен Фильов - председател на Комисията по бордсейлинг и кайтсърфинг към ISAF.

"България спечели правото да бъде домакин на Европейскто първенство в конкуренция с държави като Франция, Италия, Испания и Финландия. Това е признание за амбиците на българското ветроходство", заяви Чавдар Александров.

Той отправи благодарности за оказаната подкрепата към Община Бургас, Министерството на физическото възпитание и спорта, на Пристанище Бургас и трите бургаски клуба: Яхт клуб "Черноморец"- Бургас, Уиндсърф куб Бургас, Яхт клуб "Порт Бургас".

"Ще се постараем да се представим на високо ниво като домакини. Това състезание е една чудесна възможност да рекламираме туристическия потенциал на община Бургас", каза кметът Николов.

Д-р Мануелян добави, че вече е създадена работна група, в която влизат представители на общинска администрация, полиция, медицински и други специалисти. Тя също ще се грижи за добрата организация и безопасността.

При хубаво време бургазлии и гостите на града ще могат да наблюдават турнира от самия градски плаж. Предвидено е състезателите да влизат в морето откъм сърф клуба на Северния плаж.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: