Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Борел - вратар №1 в "А" група
Автор: Екип Burgas24.bg 08:03 / 02.04.2011Коментари (1)880
©
Вратарят на Черноморец Паскал Борел е най-добрият вратар в "А" група, сочи статистиката. Германският пазач на вратата на бургазлии е спасил най-много удари сред колегите си, като е и един от челниците по най-малко допуснати голове.
Статистиката сочи, че Борел е спасил цели 67 удара към своята врата, с цели 7 повече от втория. Точно зад гърба му е вратарят на Монтана Христо Иванов. За своите 16 мача в "А" група той е спасил 60 удара, но е допуснал и 23 гола.

Трети и четвърти са Йордан Господинов от Калиакра и Благой Макенджиев от Пирин. Последният премина от зимата в ЦСКА, но все още няма мач за червените. Данчо Господинов е отразил 59 удара, като е с основен принос за доброто представяне на каварненци до момента. Макенджиев е с 50 спасени удара.

Непосредствено зад тях е стражът на Локомотив (Пд) Флориан Лучини. Французинът изигра 17 мача за Локото, в които спаси 49 удара, а е пуснал само 11 гола. Шести се нарежда Илко Пиргов от Черно море. Въпреки че има цели 7 лета в "А" група, той е още само на 23 години. Бившият вратар на ЦСКА има спасени 48 удара до момента през сезона.
Боян Пейков от Локомотив (Сф) е на седмото място. Опитният страж е спасил 45 удара във всичките 19 мача до момента.
От младото поколение вратари в "А" група с най-добри показатели са Пламен Илиев и Стефано Кунчев. Илиев, който през есента игра за Видима, а сега пази на Левски, е изиграл общо 14 мача, в които е спасил 43 удара. Колегата му в младежкия национален отбор има 16 мача за Славия от началото на сезона, в които е спасил 37 удара. Двамата се нареждат на 8 и 10 място в класацията.

Новоизпеченият национал Иван Караджов има 8 мача за ЦСКА през сезона. Караджата пусна 7 гола, но е спасил 19 удара. Класацията му отрежда 19 място.

Друг вратар на червените Раис М'боли е сред най-стабилните. Алжирецът игра 10 мача през есента, като в тях спаси 34 удара и допусна само 9 гола. Вратарят на Литекс Винисиус Баривиера пък изигра 17 мача за оранжевите и спаси същия брой удари като М'боли.

Източник: в. "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Боже този пък смешник номер 1 ама за В група.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: