ХК "Фрегата" отново триумфира с трофея

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:19 / 28.03.2011
992
Хандбалистите на "Фрегата" защитиха имиджа си на победители и за втора поредна година се класираха на първо място в традиционния турнир за купа "Димитър Гурбалов". Възпитаниците на треньора и президент на клуба Никола Добрев станаха носители на почетния приз във възрастова група 13-годишни момчета.

В надпреварата при 11-годишните с купата ликува "Мастер" /София/, с треньор Веселин Коцев. Дузпи решиха изхода от оспорвания финален двубой с "Раховец" /Горна Оряховица/, завършил 13:12.

Специалното отличие за най-добър треньор получиха именно двамата наставници на тимовете призьори- Никола Добрев и Веселин Коцев.

Поредното издание на националния детски турнир по хандбал "Димитър Гурбалов" за деца до 11 и до 13 г. се състоя на 26 и 27 март в спортна зала "Младост". Под егидата на общината традиционната спортна проява се проведе за 18-и път в памет на основателя на хандбалната игра в Бургас Димитър Гурбалов.

Организатор на турнира бе ХК "Черноморец" с изпълнителен директор Руско Хънков и треньори Светлана Дердова, Анна Бюрукова и Захари Чекичев.

Състезанието бе официално открито от кмета на града Димитър Николов, регионалния представител на спортното министерство Иво Янакиев, Павлина Алексиева- старши експерт по спорта към РИО, Веселина Деведжиева- началник отдел "Спорт" към общината.

ХК "Фрегата" /13 г./ завърши без нито една загуба с голова разлика 75:16. С актив от пет точки бургазлии се класираха първи след две победи и едно равенство. "Матросите" записахи успехи срещу съгражданите си от УСК "Йордан Йовков" с 30:4 и ХК "Черноморец" с 38:5. Също с 5 т., но с по-лоша голова разлика, на второ място се нареди ХК "Спартак" /Варна/. Двубоят между двата състава завърши с реми 7:7.

С бронзовите отличия се окичи миналогодишният победител при 11-годишните- отборът на УСК "Йордан Йовков", с треньор Светослав Калчев. Представителите на домакина "Черноморец", с наставник Захари Чекичев, се наредиха на четвърта позиция.

Доста интригуващи срещи сътвориха и 11-годишните хандбалисти. На полуфинала съдбата изправи един срещу друг два от бургаските отбори. Спорът за третото място спечели "Фрегата", който се наложи с 10:5 над "Черноморец".

Малшанс на финала имаше "Раховец", който изтърва победата в последния момент. Секунда преди края на мача при резултат 9:10 съперникът им "Мастер" от фаул изравни с удар от деветметровата линия, а по- голямата концентрация при изпълнението на наказателните удари им донесе успеха.
Спора за пето място в класирането спечели "Спартак" /Варна/, който победи с 10:8 "ПТГ Панагюрище".

И тази година турнирът "Димитър Гурбалов" не мина без индивидуални награди. Приза за най-добър вратар спечелиха Дамян Гелев /11 г./ от "Мастер" и Димитър Костадинов /13 г./ от "Черноморец". Ето и останалите "отличници" в състезанието: Най-добър защитник- Любослав Димитров /Раховец- 11 г/ и Милен Стоянов /Фрегата- 13 г./.

Най-полезен състезател за отбора си- Станислав Пойдовски /Фрегата- 11 г/ и Панайот Панайотов /Спартак- 13 г/. Най-малък състезател- Диян Петров /Черноморец-11 г/ и Стефан Димитров /УСК Йордан Йовков- 13 г/.

Купата за голмайстор на турнира при 13-годишните спечели Йоан Джока от "Фрегата", който завърши с 24 гола, и Красимир Милошев от "Мастер" с 30 попадения.

Във великолепната седморка на турнира при 11-годишните място спечелиха Димитър Петров /Фрегата/ и Николай Ангелов /Черноморец/. При батковците /13 г./ в състава бяха номинирани Слави Тодоров и Ради Йорданов от "Черноморец" и Йоан Джока и Янко Арнаудов от "Фрегата".

Освен купи, медали, грамоти и флагчета организаторите на турнира "Димитър Гурбалов" сюрпризираха състезателите и с награди.

Хандбалната вълна от мачове в Бургас ще продължи и през следващата седмица. На 30 и 31 март спортна зала "Младост" ще приеме финала за Купа България- юноши старша възраст.

Домакин на турнира е ХК "Черноморец", който е в една група с "Боляри" /Велико Търново/, ХК "Железничар" /Сф/ и ХК "Русе". Финалната осмица допълват още ХК "Добруджа" /Добрич/, ХК "Калиакра" /Каварна/, ХК "Локомотив" /Вн/ и ХК "Локомотив" /Горна Оряховица/.

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).