СДС поиска главата на шефовете на Черноморец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:04 / 27.03.2011
1284
Изпълнителния директор на ФК "Черноморец" Джан Пиеро Персикети и Главния мениджър на клуба Душан Буковац да бъдат освободено незабавно, настояват от СДС-Бургас.

Според местната организация на СДС в последните месеци се наблюдават тревожни тенденции в управлението на футболен клуб "Черноморец-Бургас".

"Като политическа сила, представена в местния парламент, ние винаги сме адмирирали публично-частното партньорство в този футболен клуб и сме изразявали подкрепата си", заяви областният председател на СДС Костадин Марков.

Сините оценяват значимите спортни постижения на отбора и развитието, което претърпя той след създаването му като общинско дружество през 2005 година, както и усилията на частния партньор да осигури необходимите финансови средства за съществуването и развитието на този спорт в Бургас. От СДС обаче са на мнение, че въпреки положените усилия, в Съвета на директорите са избрани хора, които се оказаха некомпетентни за повереното им управление и не оправдават гласуваното им доверие. Според сините допуснатите от Изпълнителния директор и Главния мениджър груби грешки през зимата се отразяват както на класирането на отбора, така и на атмосферата на стадиона.

Седесарите са на мнение, че определяйки цена от 15 лв. за билет, за един от най-важните мачове на ФК "Черноморец-Бургас" - домакинската среща с ПФК ЦСКА, управляващите футболния клуб са лишили отбора от подкрепата на привържениците му.

Според СДС-Бургас разходите на клуба не са намалели, а резултатите са повече от незадоволителни. Отстранени са кадри, назначавани от предходното ръководство и футболисти, селектирани от предишния треньор - професионалисти, които са доказали спортните си качества. Сините са категорични, че замяната на тези хора с некомпетентни и некадърни служители и футболисти, показва немощта на ръководството да се справи с управлението на клуба.

СДС-Бургас призовава цялата футболна общественост да се обедини около идеята в управлението на ФК "Черноморец" да бъдат избрани компетентни членове, с мениджърски способности, които да радеят за бургаския футбол и да ръководят футболния клуб в правилната посока, както в спортната му дейност, така и по отношение на дейността му като търговско дружество.

Сините приканват Общинския съвет, чрез представителите, избрани от него да оказват необходимия контрол върху дейността на клуба, и да участват активно в управлението на дружеството.

СДС-Бургас изразява твърдата си позиция, управлението на клуба да се повери на хора можещи, знаещи и познаващи футболния живот в Бургас, като по този начин ще бъде стимулирана и бургаската общественост да обедини усилията си за развитието на клуба.



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).