Муай-тай бойците на "Самурай" поставиха света на колене

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:03 / 27.03.2011
994
Муай-тай състезателите на бургаския клуб "Самурай" триумфираха със златото на световното в Тайланд, организирано от световната федерация (WMF). Въпреки непосилната горещина и класата на съперниците, Йордан Янков "Руснака" и Златка Димитрова се класираха първи в своите категории. Двамата бургазлии бяха част от българския национален отбор по муай-тай, който записа най-добрто си представяне до сега. Страната ни беше представена от общо 11 състезатели, които завоюваха общо 8 медала: 3 златни, 1 сребърен и 4 бронзови.

При жените в категория до 51 килограма, Златка Димитрова премина през Рунгнапа Тайа от Тайланд, Коралин Саун (Франция) и Рури Шираши от Япония. "Първата ми среща бе по-трудна, тъй като все още не се бях вработила. След това обаче ми беше по-леко, въпреки силната жега. На финала срещу японката, мислех че ще имам трудности, но в клинч тя се оказа много нестабилна. В крайна сметка успях да я надвия и съм много доволна. Благодаря на своя треньор Димитър Топалов, на клуб "Самурай", в лицето на мениджъра Николай Рачев, както и на всички, които работиха с мен и ме подкрепиха" сподели Златка, след триумфа на световния ринг.

В категория до 81 килограма при мъжете, другият бургаски боец - Йордан Янков "Руснака" спечели световната титла. Състезателят на СК"Самурай" преодоля последователно Томас Коволски (Полша), бившият носител на световната титла в WMF-Вахаб Шарипов (Узбекистан), Реми Вектол (Франция) и Бруно Кобер от Бразилия. "В началната среща ми бе по-тежко заради вработването и високите температури. След това, обаче свикнах. Като тежък, мога да определя мача с носителя на световната титла, Вахаб Шарипов. В тази среща тактически се справих добре и това ми осигури победата. На финала се изправих срещу много сериозен опонент-бразилецът Бруно Кобер. Той се беше справил с доста сериозни опоненти. Физически беше много здрав. Благодарение на опита, който имам обаче, успях да го неутрализирам и не му дадох шанс" коментира Янков относно своите битки. "Руснака" изрази и своята благодарност на всички, които са го подкрепили по пътя към титлата.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).