Открит държавен личен шампионат по ММА през април в Хасково

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:08 / 22.03.2011
325
И през 2011 година Българската ММА Федерация ще продължи с развитието на ММА при подрастващите и тези които искат да премерят техника и умения на ринга. Домакин на първото за годината държавно първенство по ММА ще де град Хасково. На 2 април в зала "Дружба" на ринга ще се срещнат бойци от цялата страна, като сблъсъците ще са по аматьорския правилник. Срещите ще проведат в рамките на един ден в две възрастови групи , съответно - 16-18 години и над 18 години. Аматьорският правилник е по-олекотен и изискващ протектори, които да съхранят на ринга младите надежди на бойните клубове. Както е известно в правилата на тези турнири са забранени ударите с колене в стойка и партер, както и ударите в глава на паднал съперник на земята, а преимуществото е трупане на опит и съхраняване от контузии.

Дисциплина, самоконтрол, самозащита и спортен дух се изграждат и подбуждат в ранна юношеска възраст, заради което ръководството на федерацията е решило през 2011-та година да реализира в страната ни няколко ММА турнира по аматьорския правилник - съответно лични и отборни.

И тази година в националния личен шампионат по ММА ще бъдат отличени състезатели използвали най-технична победа, с най-добър ключ, и т.н, както и ръководството на федерацията ще даде възможност за изява на най-изявените състезатели на професионалния ринг в най-популярната професионална верига "Maxfight".

От БФММА ще отличат всички шампиони в отделните категории с ММА ръкавици, фланелка и ММА шорти. Отборът с най-много представители в надпреварата също ще получи подарък. Най-многобройният клуб ще получи боксов чувал.

 

За групата до 18 годишна възраст конкуренцията ще е в 8 категории - под 55кг, до 60кг, до 65кг, до 70кг , до 77кг, до 84кг, до 93кг и над 93кг.

Седем са категориите в които ще се изправят и състезателите в групата над 18-години - до 60кг, до 65кг, до 70кг, до 77кг, до 84кг, до 93 , и в тежката категория +93кг.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).