Грациите на “Олимпия 74" се готвят за Международния турнир "Руми и Албена"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:29 / 22.03.2011
438
Следващата седмица във Варна стартира 15-ят Международен турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена". Той ще се проведе от 31 март до 1 април в зала Конгресна в морската столица. Заявка за участие са подали 14 държави. По традиция гимнастичките ще се състезават на 3 уреда- 1 задължителен и 2 по избор.

Участие в надпреварата ще вземат и грациите от бургаския клуб "Олимпия 74", които само преди броени дни показаха високата си класа с отлично представяне на Държавното първенство за приз "Жулиета Шишманова" в Бургас. Този път възпитаничките на Петя Монева ще борят конкуренцията в категориите деца, девойки младша възраст и девойки старша възраст. Вероника Хароян (ДСВ) ще изпълни две съчетания- на лента и топка, Ерика Зафирова ще се състезава при ДМВ на два уреда-обръч и въже, а при децата участие ще вземе Сеумин Караалиева.

Турнира "Руми и Албена" се посвещава на бившите варненски гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова , загинали в самолетна катастрофа преди 32години. Двете са възпитанички на заслужилата треньорка Мария Чиприянова. През 1979 г. се ражда идеята да се провежда турнир в памет на двете състезателки.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).