Силвия Митева спечели приз "Жулиета Шишманова"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:45 / 21.03.2011
581
Най-добрата българска националка Силвия Митева спечели държавния шампионат по художествена гимнастика за купа "Жулиета Шишманова". Състезателката на СК "Илиана" се класира на първо място в многобоя при жените и със сбор от 108.084 точки се окичи със златното отличие. Във финалите на отделните уреди Силвия Митева извоюва още три златни отличия на обръч, бухалки и лента. Купа получи и нейната треньорка и майка Силвия Митева. Нейна подгласничка в многобоя стана съотборничката й Цветелина Стоянова, която завърши със 100.434 точки. На отделните уреди състезателката на СК "Илиана" стана носителка на две сребърни и две бронзови отличия, съответно на бухалки, лента, обръч и топка. На 8 точки от приза остана Жулиета Канталупи, внучка на великата треньорка по художествена гимнастика Жулиета Шишманова. Грацията от "Левски Витоша" завърши трета в многобоя с 99.708 точки.

26-годишната състезателка отново демонстрира отлична форма и спечели злато на топка, сребро на обръч и бронз на лента. Представителката на СКХГ "Олимпия 74" и националка Мария Матева спечели шестото място в многобоя. Бургаската състезателка с треньор Петя Монева, завърши с 94.975 точки, а във финала на бухалки се окичи с бронзовия медал. На обръч талантливата гимнастичка се нареди седма, на топка четвърта, а на лента-шеста. Пред Матева позиции заеха други две националки. Биляна Проданова /ЦСКА/ завърши четвърта с 97.683 т., а Сара Стойкова /Левски Триадица/ приключи на петото място с 95.283 т. Призьорките бяха наградени от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян, зам.-областния управител Златина Дукова, общинския съветник Диана Йорданова, шефката на дирекция "Спорт" Веселина Деведжиева.

Гимнастичката на третия бургаски отбор СКХГ "Олимпия" Ирена Гайдарджиева, с треньор Елена Симеонова, се класира 17-а в многобоя /80.250 т./. Приза при девойки старша възраст очаквано грабна гимнастичката на СКХГ "Черноморец" Женина Трашлиева. Националката завърши в многобоя много пред своите опонентки и със сбор от 93.100 точки се окичи със златото. Във финалите на отделните уреди Женина спечели злато на топка и сребро на лента. В надпреварите на обръч и бухалки бургаската грация се нареди пета. Купа получи и нейната лична треньорка и президент на СКХГ "Черноморец" Ани Бошева. След шампионката на второ място се класира Радина Филипова от ЧАР ДКС с 87.842 точки /злато на обръч и бухалки, сребро на топка и бронз на лента/. Трета е Симона Недялкова от СК "Илиана" с 87.050 точки /злато на лента и сребро на обръч и бухалки/. Първата осмица допълват още Антоанета Вълкова /ЦСКА/, Симона Иванова /"Грация"/, Любомира Казанова /"Илиана"/, Моника Симеонова /"Академик"/ и Стилиана Янкова /"Алегро"/. Виктория Тихи от СКХГ "Олимпия 74" се нареди на 18 място, позиция след нея зае Славена Чанева от СКХГ "Черноморец", а Йоанна Йончева отново от "Олимпия 74" е 20-а в многобоя. Общо 89 състезателки от 21 клуба по художествена гимнастика участваха в турнира, който се организира от Община-Бургас, клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и БФХГ.

Източник: в. "Компас"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).