Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Силвия Митева спечели приз "Жулиета Шишманова"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:45 / 21.03.2011Коментари (0)580
Най-добрата българска националка Силвия Митева спечели държавния шампионат по художествена гимнастика за купа "Жулиета Шишманова". Състезателката на СК "Илиана" се класира на първо място в многобоя при жените и със сбор от 108.084 точки се окичи със златното отличие. Във финалите на отделните уреди Силвия Митева извоюва още три златни отличия на обръч, бухалки и лента. Купа получи и нейната треньорка и майка Силвия Митева. Нейна подгласничка в многобоя стана съотборничката й Цветелина Стоянова, която завърши със 100.434 точки. На отделните уреди състезателката на СК "Илиана" стана носителка на две сребърни и две бронзови отличия, съответно на бухалки, лента, обръч и топка. На 8 точки от приза остана Жулиета Канталупи, внучка на великата треньорка по художествена гимнастика Жулиета Шишманова. Грацията от "Левски Витоша" завърши трета в многобоя с 99.708 точки.

26-годишната състезателка отново демонстрира отлична форма и спечели злато на топка, сребро на обръч и бронз на лента. Представителката на СКХГ "Олимпия 74" и националка Мария Матева спечели шестото място в многобоя. Бургаската състезателка с треньор Петя Монева, завърши с 94.975 точки, а във финала на бухалки се окичи с бронзовия медал. На обръч талантливата гимнастичка се нареди седма, на топка четвърта, а на лента-шеста. Пред Матева позиции заеха други две националки. Биляна Проданова /ЦСКА/ завърши четвърта с 97.683 т., а Сара Стойкова /Левски Триадица/ приключи на петото място с 95.283 т. Призьорките бяха наградени от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян, зам.-областния управител Златина Дукова, общинския съветник Диана Йорданова, шефката на дирекция "Спорт" Веселина Деведжиева.

Гимнастичката на третия бургаски отбор СКХГ "Олимпия" Ирена Гайдарджиева, с треньор Елена Симеонова, се класира 17-а в многобоя /80.250 т./. Приза при девойки старша възраст очаквано грабна гимнастичката на СКХГ "Черноморец" Женина Трашлиева. Националката завърши в многобоя много пред своите опонентки и със сбор от 93.100 точки се окичи със златото. Във финалите на отделните уреди Женина спечели злато на топка и сребро на лента. В надпреварите на обръч и бухалки бургаската грация се нареди пета. Купа получи и нейната лична треньорка и президент на СКХГ "Черноморец" Ани Бошева. След шампионката на второ място се класира Радина Филипова от ЧАР ДКС с 87.842 точки /злато на обръч и бухалки, сребро на топка и бронз на лента/. Трета е Симона Недялкова от СК "Илиана" с 87.050 точки /злато на лента и сребро на обръч и бухалки/. Първата осмица допълват още Антоанета Вълкова /ЦСКА/, Симона Иванова /"Грация"/, Любомира Казанова /"Илиана"/, Моника Симеонова /"Академик"/ и Стилиана Янкова /"Алегро"/. Виктория Тихи от СКХГ "Олимпия 74" се нареди на 18 място, позиция след нея зае Славена Чанева от СКХГ "Черноморец", а Йоанна Йончева отново от "Олимпия 74" е 20-а в многобоя. Общо 89 състезателки от 21 клуба по художествена гимнастика участваха в турнира, който се организира от Община-Бургас, клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и БФХГ.

Източник: в. "Компас"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: