Инициативата на БФММА и "Max fight" в помощ на Георги Огнянов – Макарона даде резултат!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:56 / 18.03.2011
574
Това отчете екипът на родната централа само седмица след професионалния 19-ти турнир от веригата "Maxfight". Това затвърди фактът, че пропагандата която започна екипът на БФММА още през 2010 година не се оказа напразна.

Припомняме че наред с федерациите по самбо, джудо и ММА към инициативата в помощ на младия мъж се впуснаха и баскетболисти, които изиграха благотворителен мач.

Сумата събрана след "Maxfight 19" е близо 5 000 лева. Най-големи суми за лечението на амбициозния спортист са дали боксьорът Кубрат Пулев, ММА титанът Любомир Симеонов, бизнесмена Йордан Динев, ММА талантите Атанас Джамбазов, Георги Стоянов, Янко Янев- Нинджата, близнаците Румен и Росен Димитрови и други състезатели, бивши и настоящи.

"Искрено се надявам към тази инициатива да се присъединят още хора, не само спортисти! Искрено се надявам и лечението на Георги да има нужния резултат и скоро да го видим на краката си, да се чувства добре, да бъде отново здрав..." - сподели по телефона президентът на БФММА Любен Джубрилов, който лично се ангажира пропагандата в помощ на шампиона по самбо и джудо да бъде публична. " Доволен съм от това, че все пак българина не е равнодушен към сънародниците си изпаднали в нужда. Считам тази инициатива за най-големият ни успех на турнира!" - допълни Джубрилов.

Георги Огнянов - Макарона ще отпътува в края на следващата седмица за Чехия, където ще продължи лечението си в специализирана клиника за хора със спинални травми. Само там българският спортист може да продължи лечението си, с нужната апаратура и процедури, за които се събират и нужните средства. Сумата която е нужна за терапията от близо 6 месеца е около 30 хиляди евро.

Георги Огнянов с интерес изгледа срещите от "Maxfight 19" в зала "Универсиада" на 10 март и получи редица пожелания за успешно лечение. От БФММА напомниха че българския шампион се нуждае и от средства, а не само от пожелания. Тази инициатива се оказа резултатна.


"Незнам какво да кажа. Просто незнам. Знам само че се чувствам по-уверен след подкрепата на толкова много спортисти" - сподели скромно развълнуваният Георги.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).