Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Най-големият враг на младите е непостоянството
Автор: Екип Burgas24.bg 11:40 / 18.03.2011Коментари (0)1432
©
20-годишният десен защитник на „Черноморец-Бургас” Венелин Филипов:
Венелин Филипов е едно от новите попълнения в "Черноморец-Бургас" през тази зима. 20-годишният футболист беше привлечен от "Черноморец-Поморие" и вече получи доверие от старши треньора Антон Велков в два от трите пролетни мача.

- Венко, кой те запали по футбола и на кой треньор дължиш израстването си?
- Да си кажа честно нямам спомен от детството си без топката до мен, така че е много трудно да кажа кой точно ме е запалил.
Доста треньори смених през юношеските си години. Пейо Николов, Тодор Койчев, Иван Цветанов, Тодор Киселичков, Петър Хубчев - това са все хора, които допринесоха много за моето развитие като футболист.


- Брат ти Цветан, който е по-голям от тебе с 2 години, също е професионален футболист и от тази пролет също играе в "А" група, след като премина от "Черноморец-Поморие" в "Берое". Ти или той беше по-отдаден на любимата игра в детските и юношеските години?
- Брат ми е човек, на когото винаги съм се възхищавал. По-голям е и започна по-рано да тренира футбол. Дори може би той е първият ми учител. Каквото научеше през деня, излизахме и ми показваше всичко, което е усвоил. С него сме много близки и доста често опирам до съветите му.


- А какво научи от Петър Хубчев в "Черноморец-Поморие"?
- "Черноморец-Поморие" винаги ще ми е на сърцето. Там преживях страхотни моменти. Достигнах и до финал за купата на България. Г-н Хубчев знае точно какво е нужно на един млад футболист, кои са неговите положителни и отрицателни страни и винаги намира начин да предразположи играча, така че да даде най-доброто от себе си.


- Ти проведе зимна подготовка с "Черноморец-Бургас" и миналата година, но после не остана в отбора. Кое наложи тогава да се завърнеш в Поморие?
- Всъщност целта тогава бе да проведа пълноценна подготовка с "Черноморец-Бургас" и след това да бъда върнат в Поморие, където да имам по-голям шанс за изява.


- През тази зима освен теб от "Черноморец-Поморие" в "Черноморец-Бургас" бяха привлечени още Бранимир Костадинов и Яни Пехливанов. Удачна ли е стратегията с поддържане на сателитни отбори, какъвто е поморийският?
- Да, напълно удачна е, разбира се. В такъв тип отбори се дава шанс на млади футболисти да играят редовно, да свикват с мъжкия футбол, за да може когато дойде момента, те да са готови. В Европа това е една практика, която се използва от много години. За съжаление в България всичко се свежда до финанси и трудно се намират средства за сателитен отбор.


- От началото на пролетния полусезон в "А" група изигра 79 минути срещу "Академик" и пълни 90 минути срещу "Левски" . Чувстваш ли се узрял за титуляр?
- Никога не съм се чувствал титуляр. Никога, никой не е титуляр. Най-големия враг на един млад футболист е непостоянството, затова всеки ден се старая да давам най-доброто от себе си на тренировка. Г-н Велков решава кой е най-добре подготвен и кой да започне даден мач.


- Лесно ли се сработи с партньорите в защита?
- С всички момчета се разбирам перфектно. Всеки е готов да се хвърли заради другия. До мен има опитни футболисти, които ми помагат изключително много, особено в моментите когато допускам грешки.


- Сега играеш в дясната зона като защитник, но си изпълнявал ролята и на полузащитник. Коя от двете позиции ти пасва повече?
- Като цяло свикнах с поста си на десен защитник, но лично за мен няма значение на коя позиция точно ще играя. Днес във футбола всеки атакува и всеки защитава.


- "Черноморец-Бургас" зимува в челната тройка, но през пролетта излезе от нея и малко поизостана от конкурентите. Какви според теб са шансовете на отбора да изпълни целта си, като се класира за евротурнирите?
- Има още много мачове, всичко е възможно. "Черноморец" има цели, които ще гони до край.


- Миналата година игра финал за купата на България с "Черноморец-Поморие", в който загубихте нещастно срещу "Берое". Може ли през тази година да повториш, а защо не и да надминеш постижението с "Черноморец-Бургас"?
- Разбира се. След загубен финал много неща ти минават през ума. Мечтая отново да играя финал и този път съдбата да е на наша страна.


- Водите ли негласно съревнование с брат ти кой ще развие по-успешна кариера?
-Не! Дори му пожелавам да стигне най-високото ниво във футбола.

Още по темата: общо новини по темата: 7
19.03.2011
17.03.2011
17.03.2011
17.03.2011
17.03.2011
16.03.2011
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: