Кметът Николов награди най-яката агитка на училищното първенство по футбол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:43 / 16.03.2011
738
Кметът на Бургас Димитър Николов награди днес учениците от ОУ "Елин Пелин", които бяха определени за най-яката агитка на приключилото миналата седмица градско училищно първенство по футбол. Инициативата, която е на Община Бургас, е свързана с желанието й да извади от анонимност ученическия спорт, който често протича в празни зали и стадиони.

В присъствието на директора на ОУ "Елин Пелин" Момка Дивчева и членове на журито, кметът Димитър Николов връчи лично символичните дарове - рекламни сувенири на "Spirit of Burgas" и фризбита, и благодари на момичетата от агитката за проявената активност.

Атрактивните и колоритни момичета, които са в 6 и 7 клас в "Елин Пелин", бяха единодушно избрани от журито за най-шумната, весела и многобройна агитка. Те подкрепяха училищния отбор по време на всичките му срещи до финала. Въпреки усилията им обаче, отборът завърши на престижното второ място във възрастовата група от 5-7- клас. Второ място зае агитката на СОУ "Добри Чинтулов", а трето - тази на ОУ "Св. Кл.Охридски".

Тази година в градското училищно първенство по футбол взеха участие 39 отбора, разделени в 3 възрастови групи - 5-7, 8-10, 11-12 клас. Всички срещи се изиграха в Спортен комплекс "Изгрев". Първи в училищното първенство по футбол във възрастова категория 5-7- клас се класира отборът на ОУ "П.К.Яворов", в категория 8-10 клас първи е отборът на ПМГ "Акад. Никола Обрешков", а от 11-12 клас - този на ПГХТ "Акад. Н.Зелински".

Община Бургас си запазва правото да продължи инициативата и следващата година и призовава директорите на училища да намерят начин да популяризират още повече училищните първенства в различните спортове сред своите възпитаници.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).