Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Кметът Николов награди най-яката агитка на училищното първенство по футбол
Автор: Екип Burgas24.bg 14:43 / 16.03.2011Коментари (0)737
Кметът на Бургас Димитър Николов награди днес учениците от ОУ "Елин Пелин", които бяха определени за най-яката агитка на приключилото миналата седмица градско училищно първенство по футбол. Инициативата, която е на Община Бургас, е свързана с желанието й да извади от анонимност ученическия спорт, който често протича в празни зали и стадиони.

В присъствието на директора на ОУ "Елин Пелин" Момка Дивчева и членове на журито, кметът Димитър Николов връчи лично символичните дарове - рекламни сувенири на "Spirit of Burgas" и фризбита, и благодари на момичетата от агитката за проявената активност.

Атрактивните и колоритни момичета, които са в 6 и 7 клас в "Елин Пелин", бяха единодушно избрани от журито за най-шумната, весела и многобройна агитка. Те подкрепяха училищния отбор по време на всичките му срещи до финала. Въпреки усилията им обаче, отборът завърши на престижното второ място във възрастовата група от 5-7- клас. Второ място зае агитката на СОУ "Добри Чинтулов", а трето - тази на ОУ "Св. Кл.Охридски".

Тази година в градското училищно първенство по футбол взеха участие 39 отбора, разделени в 3 възрастови групи - 5-7, 8-10, 11-12 клас. Всички срещи се изиграха в Спортен комплекс "Изгрев". Първи в училищното първенство по футбол във възрастова категория 5-7- клас се класира отборът на ОУ "П.К.Яворов", в категория 8-10 клас първи е отборът на ПМГ "Акад. Никола Обрешков", а от 11-12 клас - този на ПГХТ "Акад. Н.Зелински".

Община Бургас си запазва правото да продължи инициативата и следващата година и призовава директорите на училища да намерят начин да популяризират още повече училищните първенства в различните спортове сред своите възпитаници.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: