Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
ГЕРБ-Бургас: Oбещавахме нови спортни зали и турнири, днес вече са факт
Автор: Екип Burgas24.bg 14:54 / 15.03.2011Коментари (2)1530
©
През 2007 г. обещавахме нови спортни зали и турнири, днес вече са факт

 

Какво обещаваха от ПП ГЕРБ в кампанията за местни избори през 2007 г. в Бургас, относно развитието на спорта в града, и удържаха ли си на думата, след като повече от три години са реално в местната власт. Това беше темата на първия брифинг от кампанията "Обещано и изпълнено" на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Бургас.

"Доволни сме, че над 90 процента от нещата, които планирахме вече или са факт или са в процес на изграждане. Като председател на Общинския съвет на Община Бургас съм горда, че по отношение на развитието на спорта и спортната база, нямаме конкуренция в лицето на нито един друг град", заяви Снежина Маджарова. По думите й едно от най-важните неща за развитието на тази нисша е, че откакто ПП ГЕРБ е в управлението на Община Бургас финансирането на клубовете и всички състезания се прави с открити критерии. По този начин средствата за спорта стигат до всяко дете, все млад човек, който иска да спортува. "Това беше заложено и в предизборната ни програма - да осигурим на децата ни полезни за здравето и духа занимания. Да ги държим далеч от улицата, кафенетата и компютърните зали. Искам да благодаря и на всички колеги от други политически формации, които през тези години подкрепяха бургаския спорт. За съжаление други гласуваха против и през цялото време искаха да саботират всички инициативи свързани с развитието на спорта. Но с общи усилия между кмет, общинска администрация и отговорни общински съветници Бургас се утвърждава като спортен център", каза още Маджарова.

Отчет за обещаните и реализирани спортни съоръжения направи общинският съветник Димитър Людиев. "До момента са изпълнени 9 спортни съоръжения на обща стойност 7 млн. лв. Сред тях са плувния басейн "Флора", спортния комплекс в к-с "Изгрев", спортна зала "Никола Станчев" в к-с "Меден рудник" и т.н. В строеж са три обекта на стойност 1 млн. лв. - зона за спорт с плувен басейн на Минерални бани, реконструкция на покрива на спортна зала "Младост" и подмяна на дограмата на спортна зала "Бойчо Брънзов". Предстои изграждане и реконструкция на обекти на стойност 3 млн. лв. Сред тях са спортен комплекс в ж.к. "Славейков", който включва стена за скално катерене,

 

 

скейтборд парк, лекоатлетическа писта, фитнес, зала за борба и т.н, изграждане на спортни площадки в кварталите на Бургас, както и ремонт на басейна на училище "Константин Петканов", отчете Людиев.

Руслан Карагьозов разви темите за подпомагане на клубовете с цел формиране на повече детско-юношески школи и подпомагането на младите хора на Бургас в национални и международни прояви в областта на спорта.

Бойчо Георгиев синтезира свършеното до момента относно организирането на спортни събития с висок икономически и имиджов ефект за общината, както и стимулирането на морските спортове.

«След 27 години Бургас отново беше домакин на Международния турнир по свободна и класическа борба "Дан Колов" и "Никола Петров" за мъже и жени. За първи път турнирът се проведе по новите правила за европейски и световни първенства на Международната федерация по борба.Взеха участие около 400 състезатели от 25 държави от целия свят. Бургас беше домакин и на други престижни международни прояви: Международен турнир по художествена гимнастика "Гран При", Международна колоездачна обиколка на България, Международен турнир по водна топка, Международна ветроходна регата и др. За първи път град Бургас беше домакин и на "Балканиада по ветроходство", обобщи Бойчо Георгиев.

 

Ето и точните обещания от предизборната програма на ПП ГЕРБ за местните избори през 2007 г.

 

 

- Изработване на общински спортен календар за спорт и туризъм.

- Подпомагане на бургаските спортни и туристически клубове за формиране на повече детско-юношески спортни школи и спортен календар за масов младежки спорт.

- Подпомагане участието на бургаската младеж в национални и международни прояви в областта на спорта.

- Организиране на спортни събития с висок икономически и имиджов ефект за общината.

- Стимулиране на морските спортове, като ресурс на града за развитие на туризма.

- Паспортизиране на съществуващата материална общинска база, проектиране и изграждане на нова база за младежки дейности, превенции и спорт, отговаряща на европейските стандарти.

- Проектиране и изграждане на нов център за спортни и младежки

 

 

дейности и развлечение за ж.к. " Меден рудник".

- Изготвяне на общински план за възстановяване и поддръжка на спортните площадки, планиране на нови зони за спорт.

- Поетапно изграждане на необходимата инфраструктура за инвалиди в съществуващата база







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Върнете Нефтохимик в Лазур и Черноморец в Акациите и ще сте богове
0
 
 
всичко е много хубаво, но не преценяте много ситуацията и нещата. За какво ви е синята зона от улица "Цар Симеон" нагоре към Лазур? Нали се сещате, че това е каре със строителство като комплекс, много блокове с изградени паркинги. Чисто и просто правите рекет над избирателите си, и всичките ви площадки и асфалтирани улици бяха измити с това разширение на синята зона. Аз съм голям подръжник на ГЕРБ но малоумщината и алчността смятам да ги игнорирам и да подкрепя друг кандидат на предстоящия вот. Нещо повече, има недомислица в синята зона за хора с коли които не се водят регистрирани на тези адреси. Множество служебни автомобили оставени за лично ползване, много лизингови автомобили, автомобили на роднини които не са в България, но се шофират от членове на семейството. Правете синя зона, раздайте стикери на живущите в блоковете БЕЗПЛАТНО!!! Стига сте грабили и крали от народа! И вие май сте същата сган като червените, сините, царя и ахмед рязания! Май май покрай протеста за горивата е хубаво да направим и един протест срещу всички в момента присъстващи на политическата ни сцена. Кога ще се сетите, че ние ви назначаваме, ние ви плащаме... и ако ние не ви харесаме.... ВИ УВОЛНЯВАМЕ?!?!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: