Хандбалистите на ХК "Фрегата" спечелиха мемориал “Георги Божиков"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:07 / 14.03.2011
1061
Хандбалистите на ХК "Фрегата" прибавиха още един трофей в клубната си витрина. След спечелената купа "Спас Спасов" в края на миналата година, бургаските състезатели станаха носители и на приза от първото издание на мемориал "Георги Божиков". Турнирът се проведе в Горна Оряховица. Той се организира в памет на починалия от левкемия хандбалист на местния "Раховец" Георги Божиков.

И в това си участие ХК "Фрегата" записа пълен актив от победи, като вече втора година бургазлии не познават вкуса на загубата. В мачовете срещу трите най-силни отбора от последното държавно първенство на страната по хандбал за момчета възпитаниците на треньорите Никола Добрев и Валентин Будаков се справиха безпроблемно.

Пред погледа на новия президент на Българска федерация по хандбал Росица Бакърджиева "матросите" спечелиха морското дерби срещу ХК "Спартак" /Варна/ със 17:11. Във втория мач срещу домакините от ХК "Раховец" бургазлии се наложиха с 19:15, а срещу ХК "Кубрат" записаха и третата си победа в турнира с 19:16.

Носители на индивидуални награди от мемориал "Георги Божиков" станаха трима от представителите на ХК "Фрегата". За най-добър вратар бе определен капитанът Христо Иванов. Голмайстор на турнира с 26 попадения стана Станислав Василев, а за най-полезен играч бе обявен Йоан- Кристиян Джока.

След триумфа в Горна Оряховица вниманието на състезатели и ръководство на ХК "Фрегата" е съсредоточено към предстоящия турнир по хандабл за купа "Димитър Гурбалов". Традиционната надпревара ще се проведе на 26 и 27 март в бургаската спортна зала "Младост". В състезанието ще участват шест отбора до 11 г. и четири до 14 г.
При малките ще итраят съставите на бургаските "Черноморец", "Фрегата", "Мастер" /София/, "Локомотив" /Г. Оряховица/, "Спартак" /Вн/ и ПТГ Панагюрище".

В по-горната възрастова група, 14- годишни, сили ще премерят домакините от "Черноморец", "Фрегата и СОУ "Йордан Йовков", както и варненският "Спартак".

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).