Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Хандбалистите на ХК "Фрегата" спечелиха мемориал “Георги Божиков"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:07 / 14.03.2011Коментари (0)1060
Хандбалистите на ХК "Фрегата" прибавиха още един трофей в клубната си витрина. След спечелената купа "Спас Спасов" в края на миналата година, бургаските състезатели станаха носители и на приза от първото издание на мемориал "Георги Божиков". Турнирът се проведе в Горна Оряховица. Той се организира в памет на починалия от левкемия хандбалист на местния "Раховец" Георги Божиков.

И в това си участие ХК "Фрегата" записа пълен актив от победи, като вече втора година бургазлии не познават вкуса на загубата. В мачовете срещу трите най-силни отбора от последното държавно първенство на страната по хандбал за момчета възпитаниците на треньорите Никола Добрев и Валентин Будаков се справиха безпроблемно.

Пред погледа на новия президент на Българска федерация по хандбал Росица Бакърджиева "матросите" спечелиха морското дерби срещу ХК "Спартак" /Варна/ със 17:11. Във втория мач срещу домакините от ХК "Раховец" бургазлии се наложиха с 19:15, а срещу ХК "Кубрат" записаха и третата си победа в турнира с 19:16.

Носители на индивидуални награди от мемориал "Георги Божиков" станаха трима от представителите на ХК "Фрегата". За най-добър вратар бе определен капитанът Христо Иванов. Голмайстор на турнира с 26 попадения стана Станислав Василев, а за най-полезен играч бе обявен Йоан- Кристиян Джока.

След триумфа в Горна Оряховица вниманието на състезатели и ръководство на ХК "Фрегата" е съсредоточено към предстоящия турнир по хандабл за купа "Димитър Гурбалов". Традиционната надпревара ще се проведе на 26 и 27 март в бургаската спортна зала "Младост". В състезанието ще участват шест отбора до 11 г. и четири до 14 г.
При малките ще итраят съставите на бургаските "Черноморец", "Фрегата", "Мастер" /София/, "Локомотив" /Г. Оряховица/, "Спартак" /Вн/ и ПТГ Панагюрище".

В по-горната възрастова група, 14- годишни, сили ще премерят домакините от "Черноморец", "Фрегата и СОУ "Йордан Йовков", както и варненският "Спартак".

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: