Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Шони Картър пристигна в България, за поредния турнир от веригата "Max Fight"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:27 / 08.03.2011Коментари (0)618
©
Шони Картър кацна в София, придружен от българката Лилия Христова, която се настани на същия етаж в хотела му. Часове по-късно шампионът изчезна от стаята си и безуспешно беше издирван от домакини и журналисти из цялата сграда. След като охраната провери записите на видеокамерите и не откри атрактивния американец да напуска хотела, остана едно единствено обяснение - Шони вероятно е подслонен при българската си приятелка и с нейна помощ бори умората от часовата разлика между Чикаго и София.

Лилия Христова е била ученичка на Картър, сега и двамата са треньори в световно известен клуб за смесени бойни изкуства в Чикаго. 23-годишната българка мечтае да участва в кинопродукции отвъд океана, явила се е на няколко кастинга и скоро след завръщането си в Чикаго започва първите си снимки. Освен, че умее да се бие, Лили е фотомодел, а притежава и талант на певица. Изглежда, че където и да са по света, нашите момичета напълно потвърждават мнението на премиера Борисов, че Япония може да си има нейните самураи, но българките са по-опасни от тях!

В четвъртък, 10-ти март Шони Картър ще се изправи срещу световния и европейски шампион по бойно самбо Румен Димитров. Двубоят ще бъде гвоздеят на гала вечерта, която ще се състои от 19:30 часа в зала "Универсиада". В програмата на турнира са предвидени общо 11 мача, които ще се проведат във формат 3 рунда по 5 минути.
За разлика от американеца, Румен Димитров-Близнака тренира усилено и според специалисти има всички шансове да отвее конкурента си.

По обед в понеделник, в Пресклуб България Румен Димитров получи шампионския си колан, извоюван на предишния турнир от веригата Max Fight след победа над Иван Иванов. Близнака е световен и европейски шампион по бойно самбо и до момента няма загуба на професионалния ринг във формат ММА.

Димитров получи луксозния трофей едва сега, тъй като скъпият поръчков колан, струващ 5000 евро, пристигна в страната късно в неделя. Освен пояса за полусредна категория (до 77кг) в България вече е и пълният комплект от колани - във всичките пет категории, които ще се разиграват в следващите турнири от ММА веригата на Max Fight. "Всеки от поясите е изработен по поръчка и де покрит с 24-каратово злато. Дизайнът на шампионското бижу е по идея на президента на федерацията Любен Джубрилов", казва спортно техническия директор на "Max Fight" Теодор Карастоянов.

Другият от братята близнаци - Росен Димитров ще срещне на ринга сръбския шампион по киокушин и майстор по джиу джицу Марко Джукич. За Росен, който е двукратен световен шампион по байно самбо, този мач също е предизвикателство, тъй като през 2007-ма година сърбинът бе опонент на брат му Румен.

Шони Картър има забележителна кариера в смесените бойни изкуства. Мейрън Шони Бикъм Трети, както е истинското му име, е обаятелна личност, любимец на медиите отвъд океана заради с ексцентричното си облекло и цветистия език, който често ползва, за да разконцентрира противниците си преди мачовете.

Роден е в Чикаго, Илинойс. В продължение на шест години служи в морската пехота на САЩ, след това започва кариерата му на професионален боец.

Участник в няколко поредни квалификации за Олимпийски игри, той учи джудо и традиционно японско джиу-джицу в колежа Карсън-Нюман, като още след първия семестър участва в щатското първенство на Тенеси в категория бял и зелен колан, а след това за кафяв и за черен колан. Печели титлите в първите две и остава на второ място при черните колани. В знак на признание за това постижение, личният му учителят му връчва кафяв колан след финалите. По-късно Картър тренира бокс, карате, борба и кикбокс.

Любопитен епизод в пъстрия му живот е работата в дискотека, в клетка, където всеки посетител можел да се изправи срещу него.

През август 2006 г. Шони Картър е поканен да участва в специално издание на риалити формата "Универсален боец: Завръщането". Подзаглавието красноречиво показва, че вместо претенденти за титли в свободните боеве, в този брой участват ветерани от ринга, притежатели на титли и колани, които искат да докажат, че все още са в идеална форма. Наградата за победителите в двете категории средна и полутежка са освен 200 хил. долара и шампионски титли, които могат да задържат до ноември 2007 г. След поредица перипетии Шони Картър достига до полуфиналите на телевизионното състезание, където е победен след съдийско решение от Мат Сера. На финала на полутежката категория Сера на свой ред е победен от Крис Лайтъл.

Участието на Картър в телевизионния формат му носи още по-голяма слава и окончателно го превръща в звезда. Той дори се връща към активна състезателна дейност и с променлив успех се задържа в международните турнири почти до края на 2009 г..

След загубата от Джереми Нафо на 9 ноември 2009 г. по време на Първия турнир по свободни боеве в Тел Авив, Израел Картър взима микрофона на водещия и публично обявява, че окончателно слиза от ринга.

Днес Шони Картър работи като треньор в "Keller's Club". Обучава и млади надежди в смесени бойни изкуства. Участва в ММА мачове като съдия, а понякога се оставя да го убедят да участва в избрани турнири по света, като този в България сега. Картър има 3 деца - дъщеря Сиера Рена, и двама сина - Шемарон Андрю и Кавиън Озирис.

"Мъжете приемат способностите си като естествени, като даденост, а жените работят много упорито за да ги развият. В крайна сметка, получава се така, че жените успяват да се справят с неща, които за повечето мъже изглеждат непостижими. Никому няма да направи впечатление, ако види 100-килограмов мускулест мачо да обръща гигантска автомобилна гума. Но всички онемяват, когато същото направи някоя 50-килограмова блондинка!", споделя Картър.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: