Шефът на Международната федерация по борба пристига в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:46 / 24.02.2011
788
Шефът на Международната федерация по борба /ФИЛА/ Рафаел Мартинети ще бъде гост на турнирите в свободния и класическия стил "Дан Колов" и "Никола Петров" в Бургас. Швейцарецът ще проследи схавтките на тепиха, които започват от днес в спортна зала "Младост".

Домакин на международната спортна проява е СК "Черноморец-свободна борба" и община Бургас.

България ще участва с първите си отбори по класическа и свободна борба за мъже и жени. На тепиха ще излязат световният шампион в класически стил Христо Маринов, олимпийският медалист Радослав Великов, а при жените в свободната ще се състезава Станка Златева. Състезанието ще пропусне олимпиецът Явор Янакиев, който се възстановява от травма.

В свободния стил бургаският клуб ще участва с четирима свои състезатели. Наред със световните и европейски шампиони, които пристигат за надпреварата от целия свят, бургаската публика ще може да види представянето на четирима свои съграждани. Това съобщи на пресконференция председателят на СК "Черноморец-свободна борба" Стефан Иванов.

Най-големите ни надежди за медал са свързани с бронзовия олимпийски медалист Кирил Терзиев в категория до 74 кг. В свободната борба бургаският клуб очаква добро представяне и от юношеските национали Бойчо Бойчев /кат. до 60 кг/, Кадир Мехмед /кат. до 74 кг/ и Иван Сачаров /кат. до 120 кг/.
Освен Рафаел Мартинети в Бургас пристигат трима от общо шестимата инспекторите от ФИЛА- Марияна Нобс /Швейцария/, Виталий Тулупов /Русия/ и българинът Янчо Костадинов. В навечерието на турнира те ще изнесат съдийски семинар.

Официалното откриване на турнира е в днес, 25 февруари, от 17.00 часа. На него ще присъстват министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, заместникът му Лазар Каменов, кметът на община Бургас Димитър Николов, президентът на БФ по борба Валентин Йорданов и мн. др.
Към предварително обявените 21 страни, заявка за участие на "Дан Колов- Никола Петров" са дали борци от още две държави. Това са Македония и Великобритания.

49-ото издание на международен турнир по свободна и класическа борба за мъже и жени ще се проведе от 25 до 27 февруари при вход свободен в спортна зала "Младост".
Носителите на поясите ще получат по 1000 лв. при мъжете и 500 лв. при жените. С 500 лв. ще бъдат премирани и най-добрите чуждестранни борци. От името на общинска администрация за първи път ще бъде излъчена номинация при дамите, съобщи началник отдел "Спорт" към общината Веселина Деведжиева. "Мис турнир" ще бъде избрана след гласуване сред журналистите, които ще присъстват на състезанието.
Днес от българите на тепиха ще излязат бронзовият олимпийски медалист в свободния стил Радослав Великов /55 кг/, бесарабският българин също в свободния стил Леонид Базан /66 кг/, който ще направи дебют за България, както и албанецът с наш паспорт Елис Гури /96 кг/ при класиците. Схватки ще има и в кат. до 74 кг /класическа борба/, при жените в кат. до 51, 59 и 63 кг. Състезанието започва от 9.00 часа, а финалите са насрочени за 17.00 часа.

Източник: в. "Компас"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).