Отпуснаха половин милион субсидии за спорта в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:45 / 18.02.2011
721
Субсидия от 490 000 лв. ще получат спортните клубове от бюджета на общината през 2011 година. Това гласуваха вчера на сесия общинските съветници. Регистрираните на територията на Община Бургас клубове са 53 на брой.
Със сумата от 16 000 лева ще бъдат подпомогнати спортните клубове за хора с увреждания. Националните и местни спортни прояви ще бъдат финансирани с 264 000 лева, докато аматьорските футболни клубове ще бъдат субсидирани с 22 000 лв.

Преди гласуването на бюджет 2011 бе решено спортните зали по вдигане на тежести, борба, бокс и лека атлетика, находящи се на територията на спортен комплекс "Черноморец", да бъдат ремонтирани. Гласуваната сума е 30 000 лв. Вносител на докладната е Здравко Сталев, който настоя представителите на общината в акционерното дружество да изискат залите да бъдат ремонтирани.

"Спортният комплекс не е собственост на общината. Имотът е частна собственост на ПСФК "Черноморец" АД. По тази причина общината няма как да се намеси и да ремонтира помещенията, като влага средства в частен имот", заяви кметътъ Николов.

Средствата могат да бъдат ползвани, след като управителния съвет на ПСФК "Черноморец" даде съгласието си за това, стана ясно още.

"Водим трудни разговори с ПСФК "Черноморец" и те настояват общината да се придържа към предмета на дейност- развиването на детско-юношеския и професионален футбол. Ако решението бъде взето, общината има откъде да вземе парите за ремонт. Моето мнение е, че трябва да бъдат инвестирани средства в тези зали", каза кметът Николов.
Предложението бе подкрепено от Вълчо Чолаков, който подчерта, че като принципал общинският съвет трябва да се погрижи за съществуването на спорта.

Гласуваните средства за ремонт ва спортните зали ще бъдат взети от фонд резерви.

Източник: в. "Компас"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).