И момчетата на “Черноморец" се класираха в първенството

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:45 / 16.02.2011
509
По всичко личи, че и през тази спортно-състезателна година СКВТ "Черноморец" ще спази традицията да бъде един от факторите в българската водна топка.

След състава на юношите младша възраст още един отбор преодоля квалификационния кръг и си осигури участие в следващия етап от шампионата при момчетата. Това сториха 13-14-годишните възпитаници на бургаския клуб на състоялия се в София квалификационен турнир. В тази възрастова група участват общо 13 клуба от страната, разделени в три групи.
Ватерполистите на "Черноморец" завършиха на второ място в групата след две победи и една загуба.

На басейн "Диана" бургазлии се наложиха с 22:4 над "Арда Уникум" /Кърджали/ и с 10:5 над "КПС Ботев" /Враца/. Срещу другия врачански тим "Ботев" обаче "Черноморец" отстъпи с минималното 11:10.

"Това беше и най- зрелищният двубой в групата. Три секунди преди края, при равенство 10:10, с далечен шут "Ботев" /Враца/ спечели мача", заяви старши треньорът Петър Йонов.
Наставникът на бургазлии допълни, че както в младшата възраст, така и в този квалификационен турнир за момчета си е проличала липсата на подготовка.

"Това че точно в подготвителния период състезателите нямаха къде да тренират, оказа влияние. На турнира пролича липсата на подготовка, но момчетата се стегнаха и заслужено се класираха. Процесът за нас е тежък и ще продължаваме да се развиваме", каза Йонов.

След отварянето на закрития басейн в Младежки дом, който беше в ремонт, от клуба вече подновиха тренировки.

В тазгодишните първенства по водна топка СКВТ "Черноморец" ще участва с още три отбора- в шампионата за деца, девойки и мъже. И през този сезон бургаският клуб ще получи домакинство за финал, като не е изключително на открития басейн в Морската градина те да бъдат в две възрастови групи.

Източник: в. "Компас"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).